Home Info Završen Prvi memorijal „Zoran Popović Pop“

Završen Prvi memorijal „Zoran Popović Pop“

redakcija

Dodelom priznanja najboljim ekipama i pojedincima, u subotu uveče je na sportskom terenu u Vranovu zavšren Prvi memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“. Prvo mesto osvojila je ekipa „Stil transport“ iz Radinca, kojoj je pripao pehar i 120 000 dinara. Do ovog plasmana došlo je, nažalost, nakon što su igrači ekipe TR“Dragoslav Stojković“ nekoliko sekundi pred kraj prvog poluvremena demonstrativno napustili teren, nezadovoljni sudijskom odlukom, što je mnogobrojna publika na tribinama propratila zvižducima i negodovanjem.Nakon kraćeg prekida,svi su verovali da će nesporazum biti izglađen i da će usediti sportski nastavak nadmetanja, ali su igrači i sponzor ostali pri odluci da napuste takmičenje. Registrovan je rezultat 2:1 u korist Radinčana,a Požarevljani su automatski osvojili drugu poziciju, i ipak primili pehar i 50 000 dinara.Treće mesto, nakon sinoćnje utakmice, osvojila je ekipa Auto servis „Dragi“ iz Mladenovca. Njima je, pored pehara pripalo i 30 000 dinara, dok je četvrtoplasirana ekipa na turniru, „Elena“ iz Vrčina i Beograda.

Najbolji strelac turnira je Aleksandar Pavlović iz ekipe „Štamparija Grafos“ – Smederevska Palanka. Za najboljeg golmana proglašen je Miloš Knežević iz pobedničke ekipe, dok je titulu najboljeg igrača turnira poneo Jovan Lazarević iz ekipe „Mesara Nedeljković“. Najboljim pojedincima dodeljene su prigodne statuete, a porodica Zorana Popovića za svu trojicu obezbedila je nagrade od po 5000 dinara. Prvi put na ovakvim turnirima, nagrađen je i najbolji novinar – izveštač, a to priznanje – statuetu, organizatori su dodelili Radoju Glišiću, dopisniku „Sportskog žurnala“.

Porodica Zorana Popovića dodelila je i zahvalnice ekipama, najboljim pojedincima, sponzorima, organizatorima, sudijama, medijima, za doprinos sećanju na Zorana i njegova sportska dela.

„Ovakav kraj turnira, nakon 24 dana fer i korektnog takmičenja, nije mrlja organizatora, već onih koji su nesportski postupili. To nam ipak nije pokvarilo ukupan utisak – prepune tribine gde se iz večeri u veče tražilo mesto više, korektna navijačka i takmičarska atmosfera, i što je najvažnije, rekordan broj ekipa u odnosu na sve okolne turnire koji se ove godine održavaju. Nigde nemate 28 ekipa, kao što je bilo u Vranovu, što govori koliko ljudi iz fudbala respektuju Popovo ime i nas kao organizatore. Zato već od danas pravimo strategiju da već od iduće godine ovo takmičenje dodatno omasovimo, povećamo nagradni fond i postanemo najjači turnir u regionu. To smo dužni Zoranu Popu kome se na ovaj način odužujemo za sve što je učinio za fudbal u Vranovu i čuvamo sećanje na njega, ali smo dužni i publici i ekipama koji su se odazvali u zaista velikom broju“, kaže Jovan Beč, predstavnik organizatora Prvog memorijala “Zoran Popović Pop“ i sportski direktor FK „Proleter“.

Finalnim utakmicama prethodio je program posvećen prerano preminulom treneru FK „Proleter“. U loži na stadionu ovog kluba, zvanično je otkrivena mermer ploča sa natpisom „ Stadion Zoran Popović Pop“. Podsećamo, Gradsko veće Smedereva polovinom aprila donelo je rešenje da stadion Proletera dobije ime po bivšem treneru. Ploču su, u znak sećanja na svog prijatelja, obezbedili  Zoranovi drugari i kolege, a simbolično su je otkrile njegove ćerke, Jovana i Ivana.

„Zoran je poslednjih sedam godina svog života radio kao trener u našem klubu, bio je uz klub kada je bio u najtežoj situaciji, pred gašenje. Naš predlog da stadion ponese njegovo ime usvojilo je Gradsko veće zbog čega smo jako srećni. Danas imamo čast da to i ozvaničimo, postavljanjem ove ploče sa natpisom“, rekao je Nemanja Milenković, predsednik FK Proleter.

Prijatelji i kolege Zorana Popovića uoči finala odigrali su i revijalnu utakmicu, a na kraju su im se pridružili i njihovi sinovi koji Zorana pamte još od prvih fudbalskih koraka.

Priznanja i zahvalnice dodelili su članovi Zoranove porodice: njegove ćerke,roditelji, supruga i sestra.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!