Home InfoDruštvo Zašto fontana na gradskom Trgu ne radi?

Zašto fontana na gradskom Trgu ne radi?

Redakcija

Fontana na smederevskom Trgu ne radi danima.  Zapuštena je, puna smeća, i stiče se utisak da niko ne brine o njoj.

Ili makar brine loše.
Iako je mnogima prva pomisao da je fontana “presušila” jer je letnja sezona završena, što ima logike, prema informacijama do kojih je došao SDCafe, situacija nije ni tako logična, a ni lako objašnjiva.

Naime, kako smo saznali, sistem je u kvaru, i to je pravi razlog što fontana ne radi, a ne leto ili jesen. Navodno, do problema je došlo zbog lošeg održavanja fontane odnosno neredovnog čišćenja.

Nadležno da brine o čišćenju fontane je smederevsko Javno komunalno preduzeće “Vodovod”. Tamo, međutim, kako smo uspeli da saznamo, smatraju da  aktuelni “problemi  sa sistemom”  idu na dušu firme koja je letos obavila radove na izgradni fontane!?


Rezultat ove rašomonijade imamo- zapuštena fontana izgrađena pre samo par meseci i plaćena 13 miliona dinara!

I tu dolazimo do središta problema koji se nazire i kroz ova pitanja:

  1. Da li je ovo nesaglasje između nadležnih slučajno ili ne?
  2. Ko je kriv što fontana ne radi?
  3. Zbog čega građani o tome ne znaju ništa?
  4. Da li fontana ne radi zbog “klipova” u točkovima izvršne vlasti?
  5. Ko koga sabotira i zašto?
  6. Čiji su interesi iznad interesa građana?

Moguće je da će se uskoro neko da na ova pitanja odgovoriti. A, moguće da će javnost opet biti uskraćena , kao i za mnoge druge odgovore.

SDCafe.rs

2 comments
0

Slične vesti

2 comments

Smederevac 25.10.2021 - 15:57

Nije bitno da li ili ne radi nova fontana -ovo je u stvari pravi -efekat rada sadasnje nestrucne vlasti ! Slike govore sve !~

Reply
Pravda za poštene 26.10.2021 - 16:50

Mi jednostavno nemamo vremena za raznorazna objašnjenja.Fontan ne radi- ima da radi,fontana nije očišćenja- ima da bude očišćenja.Ako u čitavoj Srbiji rade fontane ima i kod nas da radi.Stalno nadležni nalaze odgovora ako je nešto iskrivljeno,ako je nešto neokresano.ako se nešto podiglo,ako je nešto zaprljano itd.Prestanite da se mazite.Nadležni na posao ima da dolazi pešice i da usput uočavaju nedostatke.Odmah poziva nadležne sa rokom završetka i podnošenjem izveštaja,a ne dolazi se kolima i parkiraju se kola u montažnoj garaži i to uz simboličnu cenu.a stanari iz okolnih zgrada koji plaćaju 3.300 din nemaju mesta.Ali skratiti ovo nezadovoljstvo jer vodeći znaju da su tu samo zbog plastificiranog kartončića ,a da imaju neke minimalne menadžerske kvalitete nemaju – ali je zanimljivo kako gordo nose đon na obrazima.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!