Home InfoHronika Zaposleni u RTV Smederevo i dalje štrajkuju

Zaposleni u RTV Smederevo i dalje štrajkuju

redakcija

Radio Smederevo je u informativnoj emisiji imao dva priloga, vest o štrajku i vest o predstojećoj sednici gradske skupštine.

Milan Lukić, vlasnik nedeljnika Naš Glas, koji je u decembru 2009. dao najbolju ponudu na aukciji za Radio Smederevo naveo je da u Radio-televiziji Smederevo štrajkuje polovina od 12 zaposlenih.

Lukić je naglasio da do štrajka ne bi ni došlo da su se zaposleni držali “džentlmentskog sporazuma” koji im je predložio – isplatu zarada u ratama.

Od četiri novinara i dva urednika Radio-televizije Smederevo jedan urednik ne štrajkuje “iz zdravstvenih razloga”.

– Štrajk zaposlenih u Radio-televiziji Smederevo se i ne primećuje, jer novinari te medijske kuće i mimo štrajka ništa ne rade i ništa što se dogodi posle 15 časova ne pokrivaju – rekao je Lukić i dodao da nije spreman da isplati zarade za nerad.

Lukić je naveo da je plata novinara od 17.000 ili 18.000 dinara bila kada je kupljen Radio Smederevo i da je ostala na tom nivou.

Direktorka Radio-televizije Smederevo Vesna Ristić naglasila je da je stanje u Radio Smederevu bilo “katastrofalno i pre privatizacije”, a da će vlasnik te medijske kuće “shodno strukturi i obrazovanju zaposlenih i potrebama tog medija promeniti profil”.

Zaposleni u Radio-televiziji Smederevo zahtevaju isplatu zarada od početka godine, topli obrok od juna prošle godine, regres za 2010. i putne troškove.

Lider koalicije Za bolje Smederevo Milan Lukić kupio je radio Smederevo na aukciji u decembru 2009. godine, kasnije i nedeljnik “Naš glas”, a u martu ove godine počeo je i sa emitovanjem tv programa.

Izvor: Glas javnosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!