Home Info Zadužuju Smederevo za 9 miliona evra!

Zadužuju Smederevo za 9 miliona evra!

by redakcija

Predsednik Skupštine grada Branče Stojanović je, posle usvajanja Zapisnika sa prethodne sednice, obavestio odbornike o promenama u okviru odborničkih grupa i prelasku tri odbornika iz Odborničke grupe Demokratska stranka Boris Tadić u Odborničku grupu Pokrenimo Smederevo-Tomislav Nikolić (Srpska napredna stranka, Nova Srbija, PUPS, Pokret socijalista).

Na 16. sednici doneta je Odluka o pristupanju promeni Statuta grada Smedereva, koja predviđa obrazovanje Komisije za izradu Nacrta odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Smedereva, a u vezi sa usaglašavanjem odredbi Statuta sa zakonskim propisima koji su stupili na snagu posle donošenja Statuta grada Smedereva.

Skupština je prihvatila Odluku o zaduživanju grada Smedereva na ime finansiranja kapitalnih investicionih rashoda, izgradnje proizvodne hale u Smederevu sa neophodnom infrastrukturom. Ministarstvo finansija Republike Srbije – Uprava za javni dug dostavila je 5. novembra 2013. godine gradu Smederevu saglasnost za dugoročno zaduženje na iznos od 9.000.000 evra. U pomenutom pismu navodi se da će novi kredit biti sa rokom otplate od 5 godina i grejs periodom od 2 godine (2+5).

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!