Home InfoSport Za tekvondo klub „Košavu“ medalje na „20.Omega Kupu“

Za tekvondo klub „Košavu“ medalje na „20.Omega Kupu“

by redakcija

Proteklog vikenda u Beogradu je održan jubilarni „20. Omega Kup“ u tekvondou. Na ovom prestižnom takmičenju nastupilo je 750 takmičara iz čak 8 zemalja. Tekvondo klub „Košava“ iz Smedereva je na ovom turniru nastupio sa 6 takmičara, a osvojene su 3 medalje, dve srebrne i jedna bronzana.

Lana Janković, juniorka A klasa -63kg, u izuzetno jakoj kategoriji došla je do finala, u kome je izgubila od dosta iskusnije takmičarke iz Bosne i Hercegovine. Uprkos izuzetno atraktivnim poenima i odličnoj borbi, Lana je morala da se zadovolji srebrnom medaljom.
Seniorka Tijana Đorđević, takođe A klasa, kategorija – 53kg osvojila je bronzanu medalju, a pionir Strahinja Matejić, u B kategoriji – 40kg, nakon tri dobijene borbe, u finalu gubi i osvaja srebrnu medalju.
Na turniru su nastupali i takmičari Uroš Stamenković, Jelisaveta Zdravković i Jovan Đorđević, koji su ovog puta ostali bez medalje.


„Ovo je za Tekvondo klub „Košava“ jako dobar početak sezone, na jednom od najjačih turnira u kalendaru Tekvondo asocijacije Srbije. Predstoji nam najvažniji turnir ove godine – Prvenstvo Srbije za kadete, gde smo mi domaćini. U organizaciji Tekvondo kluba „Košava“ i Tekvondo asocijacije Srbije, 7. aprila u sportskoj hali Smedereva održaće se državno prvenstvo za kadete“ govore za SDCafe.rs treneri Tekvondo kluba „Košava“ Vlatko i Marija Kastratović.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!