Home InfoDruštvo Za energetsku sanaciju 25 miliona – subvencije za fasade, stolariju, grejače…

Za energetsku sanaciju 25 miliona – subvencije za fasade, stolariju, grejače…

by redakcija1

Reč je o sredstvima namenjenim programima podrške za građane koji žele da učestvuju u javnim pozivima za dodelu sredstava na ime energetske sanacije kuća i stanova.

Konkretno, u pitanju su zamena stolarije, postavljanje termičke izolacije zidova i krovova, unapređenje termotehničkih sistema u zgradi zamenom postojećeg grejača prostora, zatim, zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, radijatora, toplotnih ili cirkularnih pumpi, kalorimetara.

Takođe, sredstva će biti na raspolaganju i onima koji su zainteresovani za ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode ili ugradnju solarnih panela za proizvodnju struje za sopstvene potrebe kao i panela za stambene zajednice i porodične kuće.

Ukupno planirana sredstva za realizaciju tih mera, iznose 25 miliona od čega je 15 obezbedilo Ministarstvo, a 10 miliona je učešće grada Smedereva.

Ugovor je, sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović, potpisao gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Građani Smedereva će, kako se navodi u informaciji za javnost iz kabineta gradonačelnika, blagovremeno biti obavešteni o datumu raspisivanja konkursa, kao i o rokovima realizacije.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!