Home Info Vučić u Smederevu položio kamen temeljac za halu PKC-a

Vučić u Smederevu položio kamen temeljac za halu PKC-a

by redakcija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je u Smederevu kamen-temeljac za izgradnju nove proizvodne hale, površine oko 20.000 metara kvadratnih, koju grad Smederevo gradi za finskog proizvođača kablovskih setova za komercijalna vozila, PKC Grup.

Vučić se zahvalio finskim partnerima i prijateljima što poštuju sve što su ugovorilili i, kako je istakao, rade vredno i marljivo.

On je precizirao da je u pogonima PKC u Smedervu do sada radilo 100 radnika, da će ih od sada biti 250 a do kraja godine 500, te da će do 2016. godine biti 2.500 zaposlenih.

Najavljujući da će 31. decembra radnici ući u nove hale, te da rok za gradnju ističe 7. decembra, Vučić je rekao da je u tom smislu zamolio izvođače da obave posao na najbolji mogući način i "da uradimo i završimo ono što je naše".

"Nakon toga siguran sam da će i PKC i druge finske kompanije otvarati nove pogone u našoj zemlji", naveo je Vučić.

Ponovio je da se lagano smanjuje nezaposlenost u Srbiji, ali i podsetio da je to i dalje veliki problem, što, kako je naveo, ilustruje primer novog pogona PKC u kom je za 250 radnih mesta konkurisalo pet hiljada ljudi, a Smederevo, dodao je, ni približno nije među najugroženijim mestima u u Srbiji.

Smederevo je zbog Železare i 5.192 zaposlena veoma značajno za Srbiju, naveo je premijer i primetio da bi veliki posao bio urađen ako bi od toh pet hiljada koji su konkurisali posao dobilo bar hiljadu i po ljudi.

Finski partneri su istrajavali na onome što su i tražili, ali smo i mi održali našu reč, naveo je Vučić i dodao da ako završimo izgradnju do 7. decembra to će značiti da smo pokazali da je Srbija ozbiljna zemlja u koju vredi ulagati i investirati.

Vučić ide u posetu Finskoj
Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je dobio zvaničan poziv da poseti Finsku.
Kako je rekao, to će i učinti, jer je reč o jednoj od najrazvijenih zemalja, ali i o ljudima koji su najmarljiviji i od kojih možemo mnogo da naučimo.

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!