Home InfoDruštvo Vlada prodaje rakiju i vino iz letnjikovca Obrenovića

Vlada prodaje rakiju i vino iz letnjikovca Obrenovića

by redakcija

Uprava za zajedničke poslove Vlade Srbije oglasila je prodaju 17.200 litara rakije i vina. Sav prihod ide u republički budžet.

– Prodajemo zalihe rakije i vina koji su proizvedene u nekadašnjem letnjikovcu Obrenovića (Smederevo) oko 2.500 litara rakije i vina. Piće je u rinfuzi i uskladišteno je na Ekonomiji u Smederevu – kažu za „Blic“ u Nemanjinoj 11.
 
Potencijalni kupci mogu, pre odluke o nabavci, da degustiraju ponuđena vina i rakije iz podruma Vlade. 

– Sve količine su laboratorijski ispitane kod sertifikovanih laboratorija u skladu sa Zakonom i rezultati ispitivanja vina i rakije biće dostupni na uvid svakom potencijalnom kupcu – kažu u Vladi.

 
Rakija lozovača, koje ima najviše u ponudi, može da se kupi za 200 dinara po litru, dok je jabukovača nešto skuplja – 300 dinara. Od vina su najjeftinija „smederevka“ i „zlatni breg“, koja koštuju samo 80 dinara po litru. To su početne cene, a roba će biti ustupljena onome ko ponudi najviše.
 
Zainteresovani mogu da pošalju pisane ponude, a ukoliko se odluče za kupovinu, neophodno je da obezbede burad, kanistere ili cisterne, s obzirom na to da rakije ima u količinama od preko 10.000 litara.
 
Kupci ne mogu da kupe količine manje od 50 litara.

ras
 

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!