Home InfoDruštvo VIDEO: Protest učenika Gimnazije

VIDEO: Protest učenika Gimnazije

redakcija

Danas u holu smederevske Gimnazije đački parlament sa ogromnom većinom učenika ove škole održao je mirni protest kao podrška svojim profesorima i smenjenom direktoru škole Milutinu Vučkoviču. Đaci su se okupuli i na miran način iskazali svoje nezadovoljstvo. 


Predsednica Đačkog parlamenta Nevena Petrović pročitala je saopštenje i stavove učenika, a nakon toga dugo su se čuli povici podrške profesorima i direktoru. 


„Od ponedeljka planiramo da nastavimo sa iskazivanjam naših stavova, na zakonom dozvoljen način, jer želimo da pružimo podršku profesorima i stavimo svima do znanja da iako smo mladi znamo dobro šta se dešava. Još jednom napominjem, i želim da odbacim spekulacije, da niko od profesora nema nikakav uticaj na nas, ovo je isključivo samo naša volja i želja“, rekla je za SDCafe Nevena.

Na konferenciji za novinare koju su održali profesori u štrajku (podsećamo da 56 od 63 profesora podržavaju odluku kolektiva), rečeno nam je da se planira tridesetominutni štrajk kao i protestna šetnja o kojoj će javnost biti blagovremeno obaveštena. Profesori su zatražili podršku svih građana Smedereva. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!