Home Info Veslačima Smedereva pet medalja na Beogradskoj internacionalnoj regati

Veslačima Smedereva pet medalja na Beogradskoj internacionalnoj regati

redakcija

Na tradicionalnoj  međunarodnoj Beogradskoj internacionalnoj regati, održanoj minulog vikenda na Adi Ciganliji, veslači Smedereva osvojili su pet medalja, tri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.

Dve zlatne medalje osvojio je Uroš Dimitrijević u seniorskoj konferenciji u dvojcu bez kormilara. Smederevski veslač je sa Dušanom Slavnićem iz Crvene zvezde bio uspešniji od posada iz Mađarske, Partizana i Crvene zvezde. Treće zlatno odličje pripalo je pionirskom četverac-skulu u kome su veslali Aleksa Garović, Todor Marković, Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.

Srebrni je bio u skifu pionir Aleksa Garović, a bronzani pionirski dubl skul Andrija Jevtić – Nikola Soldatović.

U finale su se plasirali kadeti Smedereva u četverac skulu (četvrto mesto) i juniorski četverac bez  kormilara Aleksa Petrović, Veljko Simić, Lazar Dostanić i Andrija Stojković.

Smederevci su ostvarili zapažene rezultate iako se više očekivalo do juniorskog četverca bez kormilara koji ove godine želi da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Ovogodišnji Trofej Beograda okupio je ove godine veslače iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Turske i Srbije sa više do 500 veslača u 329 posada.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!