Home InfoSport Veslači osvojili osam medalja

Veslači osvojili osam medalja

by redakcija1

Veslači Smedereva ostvarili su odličan rezultat na poslednjoj, četvrtoj, regati Kupa Srbije koja je u nedelju održana na Adi Ciganliji.

Bila je to uvertira za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će se se održati u Beogradu na istom mestu od 3. do 10. septembra.

Takmičenje je okupilo više od 300 veslača iz 15 klubova. Smederevski veslači vratili su se sa osam medalja, po tri zlatne i srebrne i dve bronzane.

VK Smederevo je nastupio sa devet posada što znači da je zabeležen odličan rezultat.

Najsjajnija odličja pripala su Milki Zdjelar i Milici Mladenović u skifu za seniorke, odnosno juniorke, kao i kadetskom dvojcu bez kormilara – Pavle Stojnić i Jovan Martinović.

U istoj discipline, druga posada u sastavu Mihailo Stojanović i Matija Mratinković, zauzela je dugo mesto.

Još dva srebrna odličja pripala su kadetskom četvercu bez kormilara. Reč je o osvajačima zlatne i srebrne medalje u dvojcima bez kormilara i kadetkinjama u četverac skulu u sastavu Teodora Radilović, Sara Božinović, Anđelija Perović i Iskra Milosavljević.

Bronzanom medaljom okitio se Đorđe Rapajić u kadetskom skifu i četverac skul za pionire u sastavu Nikša Perović, Vukašin Rvović, Jovan Krivokapić i Marko Marinković.

Do kraja sezone mlađe kategorije VK Smederevo očekuju još tri takmičenja. Balkansko prvenstvo u Rumuniji, državno prvenstvo i poslednje kolo Omladinske lige Srbije koje će se održati u Zrenjaninu.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!