Home Info Nađi vremena za košarku! – osmi put u Smederevu

Nađi vremena za košarku! – osmi put u Smederevu

by redakcija

Smederevo je 23. – 24. novembra ponovo domaćin Međunarodne košarkaške manifestacije „Nađi vremena za košarku“ koja se po 8. put održava u našem gradu u organizaciji Košarkaškog kluba „Basket in“, a pod pokroviteljstvom Grada Smedereva.

Košarkaški klub „Basket in“ je, sada već „davne 2005“ godine po prvi put bio organizator ove košarkaške manifestacije. Početak je izgledao skromno, učešćem sa četiri kluba iz okruženja u juniorskoj kategoriji u trajanju od jednog dana. Da će manifestacija zaživeti, prepoznatljivo je bilo već naredne godine, odnosno treće po redu – 2007. sa učešćem čak 18 ekipa, u trajanju od tri dana. Učešćem ekipe iz KK „Vogošća“ iz BiH 2009. godine manifestacije je dobila i međunarodni karakter.

U prethodnih sedam godina, učešće na ovoj košarkaškoj manifestaciji, pod sloganom i pozivom mladima da se bave sportom “Nađi vremena za košarku”, učešće je uzelo 50 ekipa (pionira, kadeta, juniora), iz  40 klubova, i to iz Smedereva, V.Plane, Požarevca, Sm.Palanke, Batočine, Kovina, Vršca, Odžaka, Šida, Boljevca – do ekipe KK “Vogošća” iz Vogošća (BiH), KK ”Bratunac” iz R. Srpske.

Ovogodišnja 8. po redu manifestacija „Nađi vremena za košarku“ po prvi put biće organizovana u ženskoj konkurenciji, učešćem četiri ekipe u kategoriji pionirki. Obzirom na vrlo mali procenat devojčica koje se bave sportskom aktivnošću u Srbiji, pa i u Smederevu, organizatori su odlučili da i na ovi način, uz poruku „Nađi vremena za košarku“ , iliti nađi vremena za sport, animiraju devojčice da se priključe nekim od klubova u Smederevu. Ekipe koje su prijavile svoje učešće do sada su: ŽKK “Kovin“ ; ŽKK „Tamiš“ Pančevo, ŽKK „Koprivnica“ iz Republike Hrvatske, kao i domaćin ŽKK „Basket in“.

Pored takmičarskog dela, manifestaciju će ove godine krasiti i promotivni deo, učešćem ekipe KK „Vogošća“ iz Bosne i Hercegovine sa kojima Smederevci imaju višegodišnju sportsku saradnju koja datira još od 2009. godine pa sve do danas, kada će proslaviti mali jubilej, 5 godina sportskog prijateljstva, uzajamnog poštovanja, fer pleja. Tim povodom biće organizovan „Kup prijateljstva“ , u kategoriji kadeta, gde će pored ekipe iz Vogošće učestvovati i ekipa iz Pančeva, Smedereva kao i ekipa domaćina KK „Basket in“. 
Posle 7 godina iskustva, više od 50 ekipa, i preko 700 takmičara koji su prethodnih godina učestvovali na ovoj manifestaciji, sa zadovoljstvom Vas pozivamo, da i ove godine uzmete svoje učešće, i zajednički nastojimo da 8. po redu manifestacija „Nađi vremena za košarku“ bude još bolja i uspešnija – reči su Nenada Ilića organizatora manifestacije. 

Kao i prethodne godine, manifestacija će biti održana u sali Osnovne škole „ Sveti Sava“ u Smederevu 23. i 24. novembra ove godine. Kompletan program, kao i satnica odigravanja utakmica biće poznata narednih dana, o čemu će javnost biti blagovremeno obavešteno putem lokalnih medija, kao i putem zvanične web stranice www.nadjivremena.kkbasketin.com 

Medijski sponzor ovogodišnje manifestacije je SDCafe.rs, kojima se ovim putem javno zahvaljujemo na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji, uz želju da i u budućnosti na najbolji mogući način prezentujemo Grad Smederevo i smederevski sport – zaključio je Nenad Ilić.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!