Home Info Veslač Miroslav Jovanović osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu na ergometrima

Veslač Miroslav Jovanović osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu na ergometrima

redakcija

Veslač Smedereva Miroslav Jovanović ostvario je odličan rezultat osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu na ergometrima koje je danas održano u Pragu u Češkoj. Veslač Smedereva zauzeo je treće mesto sa rezultatom 6:17.2. Prvo mesto pripalo je Ukrajincu Artemu Zaharovu koji je deonicu od 2000 metara izveslao za 6:09.0, a srebro je pripalo Tomašu Pustehovskom iz Pardubica iz Češke. Miroslav Jovanović je veslao u konkurenciji veslača U19 i ovim rezultatom najavio je konkurenciju za jednu od medalja na državnom prvenstvu na ergometrima koje će se održati 1. februara u Zrenjaninu. 
 
Kao koordinator rada mlađih selekcija Srbije, sa Miroslavom Jovanovićem u Pragu je bio i Luka Đorđević.

– Rezultati sa treninga stavljali su nas u konkurente za osvajanje zlatne medalje. Očekivali smo da može da vesla bolji rezultatod onog koji je danas bio dovoljan za zlato. Međutim, ovo su velika tamičenja, a ovi mlomci često podlegnu pritisku. Bez obzira na sve, moramo da budemo zadovoljni jer je ovo odlična uvertira za Evropsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Beogradu 30. i 31. maja – istakao je Luka Đorđević.

U međuvremenu, najbolji seniori Srbije, među kojima su i dvojica smederevskih veslača, Aleksandar Filipović i Veselin Savić, nalaze se u Kojčegizu u Turskoj gde je u toku druga faza priprema za novu sezonu i kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokio.

foto: privatna arhiva

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!