Home Info Uvertira za Sportske igre mladih u Smederevu

Uvertira za Sportske igre mladih u Smederevu

by redakcija

U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Smederevu, u subotu, 9. aprila, učenici smederevskih osnovnih škola takmičili su se u malom fudbalu, igri „između dve vatre“ i atletici.

Takmičenje u ovim disciplinama održano je u okviru Malih olimpijskih igara, kao zagrevanje za treće po redu Sportske igre mladih koje će biti svečano otvorene 14. maja u Vranju.

Posle intoniranja himne, smederevske osnovce pozdravili su regionalni izvršni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i atletičar Nemanja Bulajić.
-Ovo je treća godina saradnje između Saveza za školski sport Srbije i Sportskih igara mladih – rekao je Željko Tanasković. – Naša misija je da što veći broj dece kroz igru, druženje i zabavu stekne nove prijatelje i da promovišemo sport koji bi trebalo da bude deo njihove svakodnevice. Zahvaljujući Sportskim igrama mladih, deca iz Srbije imaju mogućnost da odu u Split na završno takmičenje i da tako sklope nova prijateljstva u Hrvatskoj.

Olimpijsku baklju unele su prošlogodišnje prvakinje u streljaštvu iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“. Posle kulturno-umetničkog programa i iznošenja olimpijske baklje započela su takmičenja u sportskim disciplinama.
Dušan Vukoje, predsednik Saveza za školski sport Smedereva rekao je da su dečaci najviše bili zainteresovani za takmičenje u malom fudbalu, a devojčice za igru „između dve vatre“.
U igri „između dve vatre“ učestvovalo je sedam ekipa, a najbolji plasman ostvarili su učenici OŠ „Ivo Andrić“. Drugo i treće mesto osvojili su đaci iz OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.
U malom fudbalu učestvovalo je 11 ekipa. Učenici OŠ „Ivo Andrić“ ostvarili su najbolje rezultate, a dečaci iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i OŠ „Branko Radičević“ plasirali su se na drugo, odnosno treće mesto.

Od 50 dečaka i devojčica koji su učestvovali u atletskoj trci, najbrži su bili Georgina Vučković iz OŠ „Branko Radičević“ i Milan Simić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.
-Baveći se sportom, deca ne samo da razvijaju timski duh, već se uče fer-pleju u svim oblastima života – rekla je Ana Stanković, generalni sekretar Sportskih igara mladih Srbije. – Cilj Sportskih igara mladih je promovisanje prijateljstva, podrške, razumevanja, tolerancije i zdravog načina života.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!