Home Info Uplaćen novac za isplatu otpremnina radnicima Želvoza

Uplaćen novac za isplatu otpremnina radnicima Želvoza

redakcija

Novac namenjen za isplatu otprmnina radnicima Želvoza uplaćen je jutros na žiro-račun preduzeća, nakon čega je protest prekinut, rekla je na konferenciji za novinare gradonačelnica Jasna Avramović.

-Zahtevi radnika koji datiraju iz novembra prošle godine, posle posete prvog potpredsednika Vlade Srbije i obećanja koje je dao, su realizovani. Da je dokumentacija bila validna, novac bi dobili još pre sedam dana, a isti problem je bio i prošle godine, jer je dokumentacija imala mnogo nedostataka. To je rešeno i novac je uplaćen na žiro-račun preduzeća. Radnici su napustili Skupštinu grada. Ovaj program podrazumeva još dve faze i isplatu još 112 miliona dinara. To znači da će se oko 5 miliona evra narednih dana zavrteti u gradu i to će se osetiti u svim segmentima lokalne zajednice – izjavila je gradonačelnica.

Za isplatu otpremnina uplaćeno je skoro 365 miliona dinara. Zastupnik kapitala fabrike železničkih vozila Miodrag Stojković najavljuje da će novac radnicima biti isplaćen u narednih nekoliko dana.

-Uspeli smo da uz veliku pomoć lokalne samouprave obezbedimo sredstva potrebna za isplatu 512 radnika, ona su danas uplaćena na račun, a dalji postupak je čisto tehničke prirode. Sledi razduženje radnika koji će u narednih nekoliko dana dolaziti u fabriku na potpisivanje sporazuma – rekao je Stojković.

Sindikati zaposlenih u Želvozu još se nisu zvanično oglasili u vezi sa uplatom novca i prekidom protesta.

J.V.

Izvor: Smederevske novine

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!