Home Info Umro Cvetko

Umro Cvetko

by redakcija

Od 1.juna 2012. godine, posle nekoliko decenija urednog i legitimnog postojanja, ukinuto je autobusko stajalište kod poznatog Cvetka ili Cvetkove pijace u Beogradu.

 Na relaciji Smederevo – Beograd, svim smederevcima je dobro poznato stajalište kod Cvetka (dobilo ime po nekadašnjoj Cvetkovoj kafani), na početku Bulevara Kralja Aleksandra. Velika većina smederevaca tu je do danas silazila ili čekala autobus ka Smederevu.  Iz sasvim nerazjašnjenih razloga autobusko stajalište je danas ukinuto, bez ikakve prethodne najave ili obaveštenja.

Kako su nam rekli u informativnom centru Laste, ukinuto je po nalogu Državne direkcije za puteve, jer je to državno stajalište. Pretpostavljamo da je od državnog interesa da autobusi iz Smederevena posle nekoliko desetina godina tu ne staju, već samo kod Bubanj potoka i na glavnoj autobuskoj stanici.  

Bilo kako bilo, svi školarci, studenti i zaposleni će morati da zaborave na “Cvetka”, već kroz Picin park pravo na Lastinu stanicu da plate i peronsku kartu, za vrhunsku uslugu.

Ž.M.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!