Home Info Umesto buvljaka šoping centar?

Umesto buvljaka šoping centar?

by redakcija

Smederevo prodaje 5 hektara zemljišta u Šalinačkoj ulici, gde se sada nalaze Buvljak i kvantaška pijaca, u blizini DIS-a.

Jedinu ponudu na oglas Smedereva uputila je firma “Shopping Center Tri” d.o.o. Beograd-Novi Beograd, koja nudi 1,7 miliona evra za kupovinu ove lokacije. Ponuđač je uplatio depozit od 320.000 evra. Početna cena koju je grad tražio bila je 1,6 miliona evra. 

Prema podacima Agencije za privredne registre, “Šoping centar tri“ DOO registrovan je za iznajmljivanje vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanje njima. Osnovan je pre godinu dana, a direktor i zastupnik je Tomas H. Vilandsen. 
Vlasnik ove srpske firme sa 100-procentnim udelom je kompanija „Balkans real estate B.V.“ iz Holandije.  "Balkans Real Estate", deo je grupe "MPC Properties" jedna od najvećih kompanija koja se bavi nekretninama u Srbiji. 

"MPC Properties" u portfoliju ima i izgradnju "Ušće Shopping Centra", "Ušće" kule, "Immo outlet centra", kao i "Shoppi Retail Parka" u Subotici čija je izgradnja u toku.
U septembru je počela da gradi poslovni objekat „Navigator Business Center“. Izvršni direktor "MPC Properties" je Thomas H. Villadsen, koji je i zastupnik firme koja je dala ponudu za kupovinu lokacije u Smederevu.

Za sada se ne zna šta će investitor graditi na ovoj lokaciji ukoliko se realizuje prodaja, ali bilo je nezvaničnih najava da je planirana je izgradnja tržnog centra.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!