Home InfoHronika Ukrali sedam tona šaht poklopaca

Ukrali sedam tona šaht poklopaca

by redakcija

 

Dvojica članova kriminalne grupe krali su poklopce, rešetke i slivnike, a potom ih donosili dvojici svojih saučesnika koji su im robu otkupljivali, lomili na manje delove kako bi prikrili da potiče iz krađe i dalje je preprodavali
Smederevska policija uhapsila je četvoročlanu kriminalnu grupu koja je osumnjičena za krađu preko sedam tona metalnih šaht poklopaca, rešetki i slivnika sa ulica na teritoriji Smedereva.
 
Osim krađe, osumnjičeni se krivičnom prijavom terete i za krivično delo ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom, jer su krađom ovih metalnih delova direktno ugrozili bezbednost učesnika u saobraćaju.
 
– Dvojica članova ove grupe krali su poklopce, rešetke i slivnike, a potom ih donosili dvojici svojih saučesnika koji su im robu otkupljivali, lomili na manje delove kako bi prikrili da potiče iz krađe i dalje je preprodavali – kažu u Policijskoj upravi Smederevo.
 
U pojedinim slučajevima, prvoosumnjičeni su, nakon krađa, sami lomili i svojim automobilima odvozili ukradenu robu drugim otkupljivačima sekundarnih sirovina. Samo na jednom od ovih stovarišta, prema dokumentaciji, za robu im je isplaćeno 150.000 dinara.
 
Deo ukradenih predmeta je nađen i vraćen oštećenom preduzeću JKP “Vodovod” u Smederevu.
 
(D. K.)

Izvor: Telegraf

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!