Home InfoHronika Uhapšeni pljačkaši

Uhapšeni pljačkaši

redakcija

 

Policija u Smederevu uhapsila je tročlanu grupu, osumnjičenu za više desetina teških krađa u Smederevu, Velikoj Plani, Požarevcu, Paraćinu i Mladenovcu
Oni se terete da su oštetili prodavnice za više od milion dinara.
 
Policija je saopštila da su juče uhapšeni Nikola G. (20) iz Smedereva, Aleksandar Ž. (20) iz Lozovika i Nikola R. (20) iz Osipaonice, zbog sumnje da su noću provaljivali u prodavnice mešovite robe.
 
Načelnik odeljenja kriminalističke policije Dejan Anđelković naglasio je na konferenciji za novinare da su uhapšeni "počinili više desetina provala na području Smedereva, Velike Plane, Požarevca, Paraćina i Mladenovca i robu skrivali u selu Skobalj u posebnim bunkerima". 
 
On je dodao da su osumnjičeni danju osmatrali, noću obijali prodavnice, a ukradenu robu, najvećim delom, prodavali su vlasnicima prodavnica s mešovitom robom, dok su cigarete prodavali u Beloj Crkvi, odakle su krijumčarene u Austriju. 
 
"U ovoj fazi još ne možemo da sagledamo koliko su i gde sve krali. Realan obim njihovih krađa tek utvrđujemo. Ta tročlana grupa je u poslednja tri i po meseca svakodnevno osmatrala objekte u koje planiraju da provale, a noću su krali", rekao je Anđelković. 
 
Prodavnice su, pre obijanja, neko vreme nadgledali i onda odlučivali da li će ih obiti. 
 
Kada su obijali brave i katance na radnjama, jedan od njih je uvek sedeo u automobilu i turirao motor da bi taj zvuk prikrio zvuke obijanja. 
 
Ukradenu robu prodavali su poznatim kupcima ili preko posrednika, a krili su je u vodovodnom šahtu, koji je uvek bio blokiran parkiranim automobilom. 
 
Pretresom kuća osumnjičenih, policija je našla deo ukradene robe, oko 140.000 dinara i alat koji su koristili za obijanje. 
 
Uhapšena trojka je, pored više desetina provala, imala i nekoliko desetina pokušaja provala u prodavnice obezbeđene video nadzorom i
alarmima, pa kada bi uočili kamere ili se uključio alarm, odustajali bi od provale, naveo je Anđelković. 
 
Osumnjičeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!