Home InfoHronika Uhapšeni navijači Smedereva

Uhapšeni navijači Smedereva

by redakcija

Policijska uprava Smederevo saopštila je da su u subotu uveče uhapšeni i zadržani navijači iz Smedereva, Aleksandar Nerandžić (21) i Marko Malobabić (26), koji su juče, nakon završetka prvog poluvremena utakmice FK "Smedevo" i FK "Radnički 1923" izazvali nerede i napali pripadnike policije.

Nerandžić i Malobabić se sumnjiče da su u subotu oko 17.20 fizički nasrnuli na policajce u toku tuče gde je povređeno pet policajaca i tri navijača.

U saopštenju policije navodi se da je grupa domaćih navijača, u pauzi između dva poluvremena, sa severne tribine stadiona krenula ka tunelu koji vodi do svlačionica, vređajući igrače i rukovodstvo FK "Smederevo", kao i sudije.

Policija je odmah formirala kordon, kako bi zaštitila učesnike utakmice, a komandir voda Interventne jedinice je naredio navijačima da se odmaknu. Tada ga je Nerandžić odgurnuo i udario nogom još jednog policajca.

Kako bi pomogla u sprečavanju nereda, druga jedinica policije je ušla na severnu tribinu, nakon čega su navijači počeli da se povlače, dok je njih nekoliko ostalo kod zaštitne ograde i pokušalo da je sruši.

Dok je policija potiskivala navijače ka svojim mestima, Nerandžić je nogom udario još dva policajca, dok su ostali lomili stolice i gađali ih.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici policije tada bili prinuđeni da upotrebe pendreke, a osumnjičeni Malobabić je drškom od navijačke zastave dva puta udario po glavi jednog policajca. Policijski službenici su pokušali da iz grupe izdvoje Nerandžića, međutim ostali navijači su ih odgurnuli i odvukli ga ka sredini grupe.

Tada se situacija smirila, a policija vratila na svoje položaje. Sva povređena lica su zadobila lake telesne povrede, a policija nastavlja intenzivan rad na identifikaciji ostalih učesnika nereda, protiv kojih će, takodje, podneti odgovarajuće krivične prijave, navodi se u saopštenju policije, sa kojim se saglasio i istražni sudija Višeg suda u Smederevu Mirko Šakić.

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!