Home InfoHronika Učesnici pucnajve u centru Smedereva: Atanacković preminuo, bore se za Jelićev život

Učesnici pucnajve u centru Smedereva: Atanacković preminuo, bore se za Jelićev život

by redakcija

Toza Atanacković (62), koji je ispalio više hitaca iz pištolja na Nenada Jelića (48) u centru Smedereva, a potom pucao sebi u usta, preminuo je u nedelju ujutru u Urgentnom centru u Beogradu, dok se lekari i dalje bore za Jelićev život.

– Naložena je obdukcija tela pokojnog Atanackovića, a istraga za sada stoji jer je i Jelić u kritičnom stanju, i nije moguće od njega uzeti izjavu – kaže, za “Novosti”, viši javni tužilac u Smederevu, Dragan Lopušina.

Zbog ovakvog razvoja događaja, kako kažu u tužilaštvu, najverovatnije će biti stavljena tačka na ovaj zločin.

Jelić ima, kako saznajemo, višestruke ustrelne rane u predelu glave i grudnog koša opasne po život. Lekari se ne izjašnjavaju o prognozama Jelićevog stanja.

Motiv ovog ubistva i samoubistva je nepoznat, jer oba aktera nisu mogla da budu saslušana zbog težine povreda. Prema svedočenju poznanika, imali su lične sukobe, dok neki tvrde da je moguće da su u pitanju kockarski dugovi.

Samo nekoliko sati pre krvavog obračuna, Atanacković se na svom fejsbuk-profilu oprostio od rodbine i prijatelja statusom u kojem je napisao: “Ostajte mi svi živo i zdravo, a meni je došlo vreme. Sve vas volim – ćao”. Uz to je dodao i smeška.

Potom je, kako saznajemo, po gradu, iz još neutvrđenog razloga, tragao za Jelićem.

Atanacković je pucao u Nenada Jelića zvanog Jela ispred jednog kioska brze hrane u Ulici Vuka Karadžića u strogom centru grada, u subotu oko 12:30. Jelić je ranjen pokušao da pobegne, ali ga je Atanacković sustigao, i ispalio još nekoliko hitaca u njega. Potom se udaljio stotinak metara i pucao sebi u usta.

Oni su s teškim povredama prvo bili primljeni u smederevsku bolnicu, a potom su prebačeni u Urgentni centar u Beogradu, gde je Atanacković juče ujutru i podlegao povredama.

Akteri ovog revolveraškog obračuna usred dana odranije su poznati policiji. Pokojni Atanacković je odslužio kaznu zatvora zbog posedovanja nelegalnog oružja, a najverovatnije nije imao dozvolu ni za oružje kojim je pucao u Jelića. Sa druge strane, Nenad Jelić je robijao zbog dvostrukog ubistva, a hapšen je i zbog prinude i reketašenja.  

J.I.
foto: N.Živanović

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!