Home InfoDruštvo Učenički parlament Gimnazije pruža podršku profesorima!

Učenički parlament Gimnazije pruža podršku profesorima!

by redakcija

Saopštenje učeničkog parlamenta prenosimo u potpunosti.

Učenički parlament, na čelu sa predsednikom, Nevenom Petrović, saopštava da će 27.02.2015. godine održati protest u okviru škole povodom stanja u školi. Pošto se parlament, kao i većina učenika naše škole ne slaže sa uvođenjem prinundnih mera u Gimnaziju, mi ćemo naš bunt iskazati kroz protest.
Pošto nama, nezaposlenim licima, štrajk zakonom nije dozvoljen, mi ćemo shodno pravu javnog okupljanja napraviti protest. Protest biće u okviru naše škole, pa zbog toga nećemo morati da obaveštavamo policiju i gradsku upravu.

Ovim se ograđujemo da među nama postoji bilo ko odgovoran za protest, bilo koji lider ili profesor koji nas predvodi. Na protest, dolazi isključivo svako ko želi, bez da ga bilo ko primorava na to.
Manipulacija profesora, nad učenicima, potpuno je isključena, jer sve ovo nastalo je spontano. Nastalo je tako što svo svi osetili potrebu, da se borimo protiv nepravde, te ćemo to probati na svaki legalan način.

Cilj našeg okupljanja, biće to da pokažemo jedinstvo škole, i to da osim profesora, i mi ovo smatramo nepravdom. Ne želimo da se borimo samo protiv toga, što je direktor razrešen funkcije, kao i školski odbor, već i protiv političkog uticaja u našem gradu.

Naše sakpuljanje, proći će bez incidenata i bez bilo kakvog paradiranja. Biće to, samo još jedan od znakova, da se nešto mora promeniti. Zbog toga, pozvali smo novinare, kako bi svi uvideli našu slogu, saznali za šta se borimo i pomogli nam u ostvarenju našeg cilja.
Većina firmi i fabrika, žele pobeći od svog direktora, ali mi našeg direktora ne damo!

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!