Home InfoServisne informacije U toku prijavljivanje za subvencije za kupovinu kotlova na pelet ili gas

U toku prijavljivanje za subvencije za kupovinu kotlova na pelet ili gas

by redakcija1

Na osnovu mera za smanjenje zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora, raspisan je javni poziv koji će biti otvoren do 25. juna u 15 sati i 30 minuta.

Reč je nabavci kotlova na pelet ili gas za šta se dodeljuju subvencije iz sredstava obezbeđenih preko gradskog budžeta kao i Ministarstva rudarstva i energetike.

Za meru zamene postojećeg grejanja na mauzut ili ugalj nabavkom kotla na pelet opredeljeno je 1,8miliona dinara. Subvencija iznosi 50% ukupnog troška sa PDV-om, odnosno najviše 110 000 dinara po pojedinačnoj prijavi građana.

Data je napomena da neće biti finansirana nabavka kombinovanih uređaja koji koriste i čvrsta goriva, već isključivo onih koja rade samo na pelet.

Druga mera predviđa zamenu postojećeg grejanja kotlom na gas, sa istim uslovima (50% ukupne investicije) pri čemu je po prijavi maksimalno moguće dobiti 85 000 dinara sa PDV-om.

Na javni poziv se može prijaviti vlasnik objekta ili osoba koja ima prijavu boravka na adresi za koju se konkuriše s tim što je u tom slučaju potrebna pisana saglasnost vlasnika.

Takođe, potrebno je i da za objekat postoji neki od dokaza (dokaz o izgradnji pre donošenja propisa o izgradnji, građevinska dozvola dobijena ili redovnim postupkom ili tokom legalizacije ili iz rešenja o ozakonjenju).

Treći uslov je da su izmirene dospele obaveze na ime poreza za imovinu za objekat za koji se podnosi prijava.

Detaljnije informacije u vezi sa prijavom, prihvatljivim troškovima i potrebnom dokumentacijom mogu se pronaći na sajtu Grada Smedereva.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!