Home InfoDešavanje U toku Novogodišnje koncertne svečanosti

U toku Novogodišnje koncertne svečanosti

by redakcija1

Muzička škola „Kosta Manojlović“ u Smederevu od 2005.godine, svakog decembra, priređuje NOKOS – Novogodišnje koncertne svečanosti.

Na tim programima nastupaju učenici iz raznih sekcija, a za mnoge, baš je ovo, prethodnih 18 godina prilika za prvi javni nastup ili koncert.

Nekoliko događaja je već priređeno od početka meseca, a u nastavku ih je predviđeno još nekoliko.

U sali Muzičke škole, od 18 i 30 biće nastupi aktiva gudačkih instrumenata (21. decembar) kao i ugledni čas gitare Miloša Janjića i koncert aktiva gitarista (22. decembar).

Mali solfeđisti nastupiće 23. decembra od 11 do 14 sati, a u finišu su dva koncerta u Centru za kulturu. Dizni koncert je 25. decembra od 19 sati, a svečani, završni koncert naredne večeri od 18 sati.

Inače, nedavno su đaci ove škole zabeležili veoma zapažene uspehe na takmičenjima. Na petom memorijalu posvećenom Kosti Manojloviću u MŠ „Božidar Trudić“ u Smederevskoj Palanci, prva mesta osvojile su Dara Lazić, učenica prvog razreda klavira u klasi profesorke Biljane Milenković, učenica pripremnog razreda Čarna Stefanović čija je profesorka Ana Bojičić, kao i učenice prvog razreda Ljubica Anđelković i Nikolija Ilić u klasi profesorke Jovane Eraković.

Prve nagrade su pripale i Aleksi Laziću učeniku prvog razreda i Mateji Laziću učeniku drugog razreda u klasi profesora Nikole Georgievića.

Takođe, Todor Gogić, učenik drugog razreda, u klasi Pavla Žarkića, osvojio je prvu nagradu na XV Valjevskom gitarskom takmičenju „VArt 2023“, kao i Relja Ilić, učenik drugog razreda, u  klasi Viktora Ilića.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!