Home Info U SMEDEREVU POTPISANI UGOVORI O SAMOZAPOŠLJAVANJU

U SMEDEREVU POTPISANI UGOVORI O SAMOZAPOŠLJAVANJU

by redakcija

U Smederevu su potpisani i uručeni ugovori za 46 nezaposlenih osoba kojima su odobrena sredstva za samozapošljavanje, u iznosu od po 125 hiljada dinara.

Lokalna samouprava je, uz pomoć Ministarstva ekonomije, obezbedila sredstva u iznosu od 6 miliona dinara za 46 malih biznisa koji su otvoreni programom samozapošljavanja – 5,5 miliona je odobreno iz lokalnog budžeta i 500 hiljada dinara iz republičkog.
 
"U skladu sa Akcionim planom borbe protiv nezaposlenosti, ove godine smo radili programe za samozapošljavanje i opredelili smo sredstva na osnovu konkursa i zahteva nezaposlenih lica koji su u ovim teškim vremenima bili odlučni da osnuju firme i pokušaju sami sebi da obezbede radno mesto", izjavio je predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje Zoran Cvišić, uz napomenu da u narednih godinu dana ne mogu da zatvore firmu.
 
Konkurs za pomenuta sredstva bio je raspisan u julu ove godine, javilo se 48 lica, a dvoje je u međuvremenu odustalo.
 
Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević je čestitao na odvažnosti potpisnicima ugovora o samozapošljavanju i nameri da otvaraju nova radna mesta, a pohvalio je i saradnju sa smederevskom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
"Na ovaj način želimo da ohrabrimo sve one koji imaju ideju da zasnuju sopstvenu delatnost i takve projekte da podržimo", istakao je gradonačelnik.
 
Umičević je obećao da će sredstva biti prebačena najkasnije do 15. novembra.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!