Home Info Saška Janković na Beoviziji, na kojem će biti izabran predstavnik Srbije za Pesmu Evrovizije

Saška Janković na Beoviziji, na kojem će biti izabran predstavnik Srbije za Pesmu Evrovizije

by redakcija

Aleksandra Saška Janković naša Smederevka, od malih nogu učestvuje i osvaja nagrade po mnogim dečjim festivalima širom zemlje. Od šesnaeste godine nastupa i na festivalima za odrasle, i van granica Srbije, ne samo kao izvođač nego i kao autor.

Pevala je himnu Srbije na otvaranju i zatvaranju Evropske olimpijade mladih (2007.) i na Univerzijadi (2009.) koje su se održale u “Beogradskoj areni”. Himnu Srbije izvodila je i na mnogim dočecima posle uspeha naših genijalnih sportista organizovanim ispred Skupštine grada.

Na festivalu “PANmjuzik” (2008.) osvaja nagradu za najboljeg debitanta, a 2009.godine bila je finalista “Beovizije” sa pesmom “Nauči me”. Godine 2013. osvaja treće mesto na “Beosongu” sa pesmom “Duga u tvojim očima”, a na festivalu “Stari grad” (Novi Pazar, 2014.) osvaja prvo mesto i nagradu za najbolji tekst. Kao prateći vokal i plesač nastupila je čak tri puta za Srbiju na “Evroviziji”, i to 2010. u Oslu, 2011. u Dizeldorfu i 2015. u Beču. Sa jednim od najpoznatijih gitarista Austrije, gospodinom Hari Stojkom, nastupila je kao gost u maju 2017.godine na čuvenom otvaranju “Bečkih nedelja kulture“ u prestonici Austrije čiji je domaćin bila Končita Vurst, pobednik Evrovizije 2014. godine, a potom nastupila sa Hari Stojkom i u oktobru na njegovoj turneji koja je imala finale u čuvenom bečkom “Konzerthaus”-u.

Godinama piše muziku i tekstove kako za sebe, tako i za mnoga druga imena. Ima preko petnaest godina iskustva u studiju, i mnoštvo svojih singlova. Na ovogodišnjoj Beoviziji nastupa sa numerom “Pesma za tebe”.  

Direktan prenos Beovizije je na programu RTS1 a Saška nastupa pod rednim brojem 12.
 

Želimo joj mnogo sreće!
 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!