Home InfoDruštvo U Smederevu osim građana na meti policije i novinari. SDCAFE.rs dobio prekršajnu prijavu zbog izveštavanja sa blokade

U Smederevu osim građana na meti policije i novinari. SDCAFE.rs dobio prekršajnu prijavu zbog izveštavanja sa blokade

by redakcija

Osnivač i odgovorni urednik portala SDCafe.rs iz Smedereva, Željko Milojević dobio je prekršajnu prijavu zbog izveštavanja sa blokade prošle subote u Smederevu.

U prekršajnom nalogu stoji da je kažnjen jer se  4. decembra u Ulici Goranskoj kod Monopola „kao pešak kretao kolovozom i zadržavao na kolovozu  gde je tom prilikom ometao bezbedno odvijanje saobraćaja“ . Kao dokaz navedena je službena beleška policije, kao i da je prekršaj otkriven „neposredno“.

Ovo je prva kazna koju je dobila neka novinarska ekipa zbog izveštavanja sa protesta građana u Smederevu.

Ovim povodom oglasio se urednik portala SDCafe.rs:

Na blokadi sam bio u svojstvu fotoreportera i novinara kako bih ispratio događaj. Uniformisane polciije nije bilo, i nisam legitimisan od strane pripadnika Policijske uprave Smederevo„, navodi Milojević.

Urednik portala SDCafe.rs podseća  da ovaj lokalni medij postoji punih 17 godina, i da je uredno regstrovan kao medij.

„Ovo tumačim jedino kao pritisak na naš rad jer SDCafe.rs, sve ove godine, izvešatava objektivno, sa svih manifestacija, događaja, i svega što je u interesu građana Smedereva. Kao nezavisan medij, često smo bili pod raznim pritiscima, ali nikada nisam verovao da ćemo zbog izveštavanja da budemo na meti policije. Evo, i to se dogodilo„, kaže Milojević i dodaje da SDCafe.rs nema razloga ni sada, niti bilo kada, da podlegne pritiscima.

„SDCafe.rs svakodnevno čita više do 15.000 ljudi, mesečno ta cifra prelazi i pola miliona posetilaca koji nam veruju što dokazuje činjenica da rastemo iz godine u godinu. Samostalno se finansiramo, nikad nas niko nije plaćao,  i nikada nismo dobili novac ni na jednom konkursu za medijsko sufinansiranje, jer, očigledno, nismo bili pododbni. Za naših 17 godina promenile su se razne vlasti a mi smo opstali negujući profesionalne vrednosti od samog početka. Opstali smo i uvek su nas pratili svi – oni kojima je odgovaralo, kao i oni kojima nije odgovaralo ono što su čitali na našem portalu. Nas ne interesuje ko je opozicija, a ko je vlast. Zanima nas jedino ineteres građana Smedereva, i zbog njih sve ovo radimo. Hteli su da nas kupe, da nas iznajme, da nas zatvore, da nas zamole… Nisu uspeli. Sada pokušavaju da nas kazne.“

SDCafe.rs će nastaviti i dalje da radi svoj posao profesionalno, izveštava objektivno, pravovremeno i istinito, u interesu svih građana Smedereva.

Slične vesti

3 comments

Darko 10.12.2021 - 18:22

Mala pomoć…
U prethodnom članku vidim da je isto službeno lice – Milan Tomić izdao prekršajni nalog u 14 časova i 00 minuta, isto kao i ovaj prekršajni nalog. Dakle, izdao je dva prekršajna naloga u istom minutu, što je praktično nemoguće.
ZAKON O PREKRŠAJIMA
Dostavljanje prekršajnog naloga

Član 172
stav 2
Prekršajni nalog se uručuje prisutnom licu za koga se smatra da je učinilo prekršaj u momentu otkrivanja prekršaja. Lice protiv koga je izdat prekršajni nalog svojim potpisom na odgovarajućem mestu u nalogu potvrđuje njegov prijem.

Navedeni član određuje da se prekršajni nalog uručuje na licu mesta, u momentu otkrivanja prekršaja.

Reply
Veselin 10.12.2021 - 22:02

Puna podrska ekipi sdcafe.rs, ne dajte se omesti i ostanite to sto jeste. Ne budite ‘Kurir’ i ne prodajte se.
Zajedno smo jaci!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!