Home Info U Smederevu još nije formirana lokalna vlada

U Smederevu još nije formirana lokalna vlada

by redakcija

Zamenica gradonačelnika Smedereva Jasna Avramović, koja je na ovogodišnjim izborima ubedljivom razlikom od gotovo 5.000 glasova dobila i najviše odborničkih mesta, nezadovoljna što još nije formirana lokalna vlada danas je na konferenciji za novinare govorila šta sve Smederevo još nije uradilo.

"Želim da obavestim javnost da su prošla 32 dana od završetka drugog kruga lokalnih izbora, da je lokalna samouprava u 'latentnom stanju', da se vodi računa o isplati ličnih dohodaka i potraživanjima, a da je zastoj u realizaciji velikih projekata" naglasila je Avramovićeva.

Ona je gradskoj samoupravi pripisala inertnost jer je konstitutivnu sednicu zakazala za 29. jun.

Gradsku upravu očekuje evropsko atletsko prvenstvo, istakla je Avramovićeva, i Smederevo je na spisku gradova domaćina, ali "ne možemo da izgradimo atletsku stazu jer nije formirana nova gradska uprava" i, kako je navela, "dovedeno je u pitanje održavanje dela evropskog prvenstva u Smederevu".

Avramovićeva je rekla da se grupa građana Pokreta za Smederevo, čiji je ona osnivač i predstavnik u lokalnoj samoupravi, pita zašto je projekt izgradnje aneksa na Sportskom centru stao i zašto je zaustavljena realizacija pokrivanja olimpijskog bazena na tom Centru.

Ona se na konferenciji za novinare upitala "ko opstruira formiranje nove skupštinske većine".

Avramovićeva je objasnila da je do sada Pokret za Smederevo pregovarao sa DS, SPS, LDP, SPO, odnosno koalicijom Preokret.

Ona je zaključila da "vlast može veoma brzo da se formira" i da za Pokret za Smederevo prema izbornim rezultatima "nema dileme ko treba da formira vlast".

Avramovićeva je istakla da je Pokret za Smederevo inicijator pregovora i da je  "zauzeta zajednička platforma" sa DS, koalicijom Preokret i "trenutno se vode pregovori "sa SPS kao trećim članom u koalicionom sporazumu koji bi mogao da se desi".

Demokratska stranka dobila je 12 odborničkih mesta, Pokret za Smederevo 20, Čedomir Jovanović  četiri, URS 5, DŠ četiri, SPS 10,  grupa građana Za bolje Smederevo šest  i SNS devet mesta.

Do formiranja nove gradske uprave vlada koalicija DS, SPS i Pokret za Smederevo.

Grupa građana Pokret za Smederevo, koju vodi Jasna Avramović, dobila je 11.744 glasa, od 47.728 važećih listića.

Gradska skupština Smedereva ima 70 odborničkih mesta.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!