Home Info Kolonija UL-AZ 2016

Kolonija UL-AZ 2016

by redakcija

U organizaciji Udruženja likovnih i primenjenih umetnika UL-AZ-a, od 15. do 19. juna u Azanji, održava se treća likovna kolonija.

Tema prošlogodišnje kolonije je bila „Svetlost“ i tom prilikom su umetnici mogli da iskažu svoje ideje i likovne odgovore na zadatu temu, na platnima dimenzije 50x70cm. Imali su 20 realizovanih radova nastalih na koloniji. Pored članova udruženja UL-AZ-a u koloniji je su učestvovali umetnici iz Vranja i Požarevca.

Ove godine se očekuje učešće 15 mladih umetnika, kako iz samog udruženja, tako i iz Niša, Požarevca, Smederevske Palanke i Bosne. Umetnici će ponovo imati priliku da rade na platnima formata 50x70cm, a ove godine je tema je slobodna što umetnicima daje mogućnost da kroz razne tehnike stvaraju svoja dela. Nakon završene kolonije radovi će biti izloženi u Galeriji Centra za kulturu Smederevo u avgustu mesecu.

Cilj kolonije jeste jačanje umetničke zajednice odnosno stvaranje pozitivne atmosfere u inspirativnom seoskom okruzenju. Umetnici iz raznih oblasti imaju priliku da razmenjuju svoja znanja, iskustva i stvaraju nova dela u prelepom ambijentu. Učesnici su nakon svake  kolonije obogaćeni novim iskustvom i stvaralačkom energijom.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!