Home Info U ovoj godini opredeljeno 19,5 miliona dinara za smanjenje nezaposlenosti

U ovoj godini opredeljeno 19,5 miliona dinara za smanjenje nezaposlenosti

by redakcija
 

Juče su u Plenumskoj sali GU, konferenciju za novinare održali predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje, Zoran Cvišić i pomoćnik gradonačelnika za lokalnu samoupravu, Bojan Teofilović.  Povod za održavanje konferencije su novi konkursi za zapošljavanje i samozapošljavanje. U ovu svrhu izdvojeno je 9 miliona dinara iz budžeta grada Smedereva. Od Ministarstva ekonomije dobijeno je dodatnih 4,5 miliona dinara, odnosno 50 odsto opredeljenih sredstava, koje će takođe biti utrošene u cilju smanjenja nezaposlenosti.  

„U proteklom periodu smo sa nevladinom organizacijom HELP, obezbedili još 6 miliona dinara za afirmisanje samozapošljavanja, tj. za pomoć nezaposlenim licima koja imaju potrebu da u narednom periodu osnuju preduzetničku radnju ili neki drugi pravni subjekat. Ono što treba istaći je da ćemo ovakvom politikom borbe protiv nezaposlenosti u ovoj godini uspeti da zaposlimo 148 lica“- rekao je Cvišić.

„Lokalni savet za zapošljavanje u saradnji sa državnim institucijama, prvenstveno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, čini sve napore da popravi socijalnu sliku grada Smedereva, u smislu novog zapošljavanja“ -dodao je Teofilović.

Lokalni savet za zapošljavanje postoji od 2007. godine. Do 2009. godine budžetom grada Smedereva opredeljeno je 25 miliona dinara i zaposleno 236 lica. Poređenja radi, samo u ovoj godini iz različitih izvora, u svrhu smanjenja nezaposlenosti, Lokalni savet obezbedio je 19,5 miliona dinara. Javni poziv za prijavu na nove konkurse biće raspisani 20. jula u trajanju od mesec dana. Učesnici su pozvali nezaposlene da se prijave na ovaj kokurs i ostvare pravo na subvencije za smanjenje nezaposlenosti.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!