Home InfoHronika U “Kajzenu” 12 inficiranih na Covid-19

U “Kajzenu” 12 inficiranih na Covid-19

redakcija

U turskoj fabrici tekstila „Kajzen“ prema najnovijim informacijama, dvanaest radnika inficirano je kovidom 19, potvrđeno je „Politici” u Zavodu za javno zdravlje Požarevac.

Kako Politika izveštava ovo su pojedinačni slučajevi koji su testirani van fabrike zbog pojave simptoma, pa je zato u četrvrtak obavljeno kolektivno testiranje svih zaposlenih u Kajzenu i rezultati se očekuju, za Politiku je rekla dr Ana Jovanović, direktorka ZZJZ Požarevac. U Kajzenu je zaposleno oko 230 radnika i svi su od prošlog petka na kolektivnom godišnjem odmoru.

Prema nezvaničnim informacijama iz železare HBIS, tamo je zaposlenima u četvrtak izdato obaveštenje da prijave ukoliko im je neko od članova porodice zaposlen u kompaniji PKC u Smederevu, ili su bili u nekom kontaktu sa njima, kako bi se sprečio ulazak virusa u najveći smederevski kolektiv u kome radi oko 5.200 Smederevaca.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac nije potvrdila da je u PKC- u registrovan neki slučaj kovida 19. Podsetimo, HBIS je slično obaveštenje radncima uputio i kada se koronavirus pojavio u firmi „Kajzen”. U Smederevu su od početka epidemije registrovana 144 slučaja zaraze kovidom 19, od čega 86 u ovdašnjem Domu za stare.

Olivera Milošević / Politika

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!