Home Info U kabinet gradonačelnice Smedereva bez mobilnog i tašne

U kabinet gradonačelnice Smedereva bez mobilnog i tašne

redakcija

„Molim Vas, pre nego što uđete u kabinet, ostavite vašu tašnu i mobilni telefon”. Ovako glasi rečenica koju sekretarica gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović najčešće izgovara od početka ove radne sedmice.

Da se kod gradonačelnice može ući samo „praznih ruku”, potvrdili su nam mnogi od onih koji su u prethodna tri dana prošli kroz proceduru u predvorju kabineta.Kako saznajemo, od primene odluke amnestirane su samo dve osobe – načelnica Gradske uprave Milijana Novaković i predsednik Skupštine grada Branče Stojanović.

Na molbu da za „Politiku” pojasni motive za donošenje ovakve mere, gradonačelnica Smedereva nam je doslovno rekla:

– Moja odluka, moja stvar. Da li će kod mene neko ulaziti sa šeširom, kratkim ili dugačkim pantalonama je stvar moje odluke . U zakonu ne piše da treba da ulaze sa mobilnim telefonima, kamerama, tabletima i ne znam šta je tu čudno.  Ja po zakonu mogu da primim građane i ne moram, a kako ću da ih primim ja odlučujem. Nisam ih terala da dolaze goli, bez odeće, već sam rekla kakva su pravila igre. Gde u zakonu piše da neko mora da uđe kod gradonačelnika sa mobilnim telefonom ? Po kom zakonu svako mora da ima mobilni telefon ? Pošto to nije propisano, ne znam šta tražite.Zašto pravite buku ni oko čega,  hoćete li me pitati koje sam danas cipele obula? gotovo u dahu govori Jasna Avramović.

Priča se da sumnjate da vas neko prisluškuje ?

Ne sumnjam, znam.

Dakle, znate da vas neko prisluškuje?

– To je moja stvar šta znam, a šta ne znam. Šta vam je čudno da se na sastanku ostave mobilni i razgovara na miru o ozbiljnim stvarima. Novinari ne treba da raspravaju o tome koga ja primam i kako ću da ga primim jer o tome ja odlučujem – poučila nas je gradonačelnica.

Upućeni u zbivanja unutar gradske vlasti navode da Jasna Avramović već duže vreme sumnja da je pod prismotrom raznih službi, a to potkrepljuje velikim brojem informcija koje „cure” iz njenog kabineta. Ti, ponekad poverljivi podaci, objavljuju se na društvenim mrežama, a praćeni su pogrdnim komentarima i prozivkama, što gradonačelnici posebno smeta, kažu izvori „ Politike“ u gradskoj kući. Oni dodaju da je njen strah od prisluškivanja još veći otkako je nedavno nepravosnažno osuđena na 15 meseci zatvora zbognavodnog primanja mita, dok je još bila lekar u ovdašnjoj bolnici.

Olivera Milošević

Izvor: Politika

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!