Home Info Tvrdjava teatar od 14. do 20. jula

Tvrdjava teatar od 14. do 20. jula

by redakcija

Pozorišni festival Tvrdjava teatar, pod motom "Čudo je moguće", počeće u Smederevu 14. jula govorom hrvatskog pisca Ante Tomića, a potom će Teatar Maska iz Bukurešta izvesti komediju "Pjero ludak" po scenariju i u režiji Mihaja Malamarea.

Drugog dana 5. medjunarodnog pozorišnog festivala Tvrdjava teatar na programu je drama "Mladi Staljin" prema tekstu Džona Hodža "Saradnici" u interpretaciji glumačkog ansambla Šabačkog pozorišta i u režiji Nebojše Bradića, koji je istoimenu predstavu režirao i u Beogradskom dramskom pozorištu.

Dan kasnije, ansambl Akademije umetnosti iz Beograda izvešće Ibzenovog "Per Ginta" u režiji Nebojše Dugalića.

Na festivalu, koji traje do 20. jula, nastupiće subotičko Narodno pozorište u kastelu despota Djurdja Brankovića sa predstavom "Čudo u Poskokovoj dragi" pisca Ante Tomića, a Narodno pozorište iz Užica izvešće "Čudo u Šarganu" u režiji Ive Milošević.

Ansambl Narodnog pozorišta iz Novog Sada poslednje takmičarske večeri nastupa delom Pjer Ogisten Karon de Bomaršea "Opera ultima" u režiji Kokana Mladenovića.

Dobitnike nagrada za najbolju predstavu, režiju, najboljoj glumici i glumcu žiri će saopštiti 20. jula, a potom će u čast nagradjenih nastupiti glumci Ustanove kulture Vuk Karadžić tekstom Dušana Kovačevića "Zvezdana prašina" u režiji Marka Djurića.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!