Home InfoHronika Tužilaštvo ispituje pretnje Milana Lukića novinarima

Tužilaštvo ispituje pretnje Milana Lukića novinarima

by redakcija

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu pokrenulo je postupak provere navoda iz prijave za ugrožavanje sigurnosti četvoro smederevskih novinara dnevnih listova „Blic“, „Politika“, „Večernje novosti“ i „Informer“ podnete policiji protiv člana Gradskog veća i lidera GG „ Koalicije za bolje Smederevo“ Milana Lukića.
Novinari su saslušani u Osnovnom tužilaštvu u Smederevu. 

Milan Lukić je na društvenoj mreži Fejsbuk uputio niz pretnji i uvreda novinarima koji su objavili vest da je privođen po naredbi Osnovnog suda u Senti. Na svom profilu objavio je i sliku „kosača smrti“ uz poruku da „novinari izmišljaju vesti o njegovom privođenju“.

Četvoro novinara je nakon ove „poruke smrti“ zatražilo reakciju policije i tužilaštva, a reagovalo je i Udruženje novinara Srbije. UNS je zatražio hitnu reakciju nadležnih organa, i pozvalo Lukić da odmah ukloni spornu fotografiju i komentare, što on nije učinio.

Slučaj pretnji smederevskim novinarima na fejsbuku od strane nosioca javne funckije u vladajućoj koalociji u Smederevu, najverovatnije će biti i predmet provera Tužilaštva za borbu protiv viskokotehnološkog kriminala.
Za ugrožavanje sigurnosti osoba koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!