Home Info Tražim odgovor!

Tražim odgovor!

by redakcija

Otvoreno pismo gradonačelnici Smedereva, Jasni Avramović

Poštovana gradonačelnice,

Verujte mi, teška srca, ali bistre glave, odlučio sam da vam se obratim na neuobičajen način. Otvorenim pismom u Našim novinama, koje su, u nekoliko poslednjih meseci često pisale o mojoj „nepodobnosti“. O tome je upravo reč:

Poštovana gradonačelnice,

Konačno ste razmatrali konkurs za izbor direktora javnih preduzeća, a koji je izašao još 12. jula 2013. godine. Veoma sam obradovan što je to urađeno makar i posle godinu dana. Na 133. sednici Gradskog veća razmatrala se kandidatura samo trojice kandidata, koji su i predloženi za direktore Vodovoda, Direkcije za izgradnju i Javnog stambenog preduzeća. Čestitam kandidatima.

Koliko ja znam, od izvora iz Gradskog veća, jer zapisnik sa ove sednice nemam, ni bilo kakav drugi validan odgovor, razgovaralo se i o četvrtom kandidatu koji je ispunio sve uslove i od konkursne komisije dobio maksimalan broj poena. Potonji kandidat o kome vam pišem, pretpostavljam da ste odmah pogodili o kome je reč, je moja malenkost. Elem ja, zarad istine koju treba da čuje javnost (da citiram mog partijskog druga) tj, Milorad Đorđević, imao sam na pomenutom konkursu svu potrebnu dokumentaciju, i što je važnije – maksimum poena. Kao dokaz ove „maksimalnosti“ prilažem skeniranu kopiju koju je jednoglasno potipisla Konkursna komisija. 

Gradsko veće je jednoglasno glasalo protiv moje kandidature!
Ova jednoglasnost, poštovana gradonačelnice , kod mene izaziva ne samo sumnju, već i blagu nevericu. Evo i zašto: kao što znate osim svih uslova koje ispunjavam ja sam i partijski kadar. Kako je moguće da tri člana Gradskog veća koji su predstavnici Socijalističke partije, dakle moje stranke, glasaju protiv moje kandidature?
Neverovatno, ali je istinito! Drugovi moji partijski, koliko znam, pokušali su da na toj sednici prvo glasaju protiv, pa onda da budu uzdržani, ali … Kažu mi da su bili ucenjeni, i da ste ih vi ucenili ponudom koja se ne odbija: „Ako ne glasate za ovaj predlog, vrata su vam otvorena, ja i onako mogu bez vas.“ Što je i istina.

Činjenica je da je doneta legitimna odluka. Ne sporim to. Ali vas pozivam, poštovana gradonačelnice, da doneste i zakonsku odluku, odnosno da odluku uskladite sa zakonom. Tu nema dileme: ako jedan kandidat, u ovom slučaju ja sam taj koji ispunjava uslove do poslednjeg, tu se više ne postavlja pitanje da li je, ili nije u nečijoj milosti. Hoću da verujem da niste imali zapisnik Komisije koju ste sami imenovali i predložili Gradskom veću, pa vam, poštovana gradonačelnice, ovim putem šaljem skeniranu odluku. Hoću na ovaj način da podsetim i javnost da nam na nekim mestima sede, već godinu dana ve-dei koji ne ispunjavaju uslove. Ko njih drži na tim mestima?

Veoma cenim rad Aleksandra Vučića, premijera, i prosto ne mogu da verujem da bi on stao iza ovakvih rešenja. On se u svojoj izbornoj kampanji zalagao za vladavinu prava, znanje i obrazovanje.

Poštovana gradonačelnice, 

Ja ću, izgleda, biti primoran da pravdu potražim na sudu. Nisam uveren da ću odgovor dobiti ni brzo ni jednostavno, ali želim da pokažem koliki je raskorak između izborne retorike i onoga što se dešava u praksi. Zato od vas očekujem da donesete odluku koja će biti u skladu sa zakonom.

Poštovana gradonačelnice,

Ne mislim da je ovo dobar način komunikacije, još manje mislim da je sud mesto gde treba da rešimo ovaj problem, i zato vas još jednom pozivam da donesete odluku ne samo u skladu sa zakonom, već i u skladu sa stavom da ste gradonačelnik svih žitelja ovog grada pa i kandidata na konkursu za izbor direktora koji vam nisu baš po volji.

Očekujem Vaš odgovor
S poštovanjem
Kandidat koji je dobio maksimum poena od Konkursne komisije,
Milorad Đorđević

Izvor: Naše novine

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!