Home InfoSport Takmičari Streljačke družine Smederevo osvojili 16 medalja

Takmičari Streljačke družine Smederevo osvojili 16 medalja

by redakcija1

U nastavku Lige Sportskog streljačkog saveza centralne Srbije, koje je prošle subote održano na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, takmičari Streljačke družine „Smederevo“ osvojili su šesnaest medalja.

Od toga, po sedam zlatnih i srebrnih boje, kao i dve bronzane. Andrija Živković u disciplini standardna vazdušna puška i Aleksa Nikolić vazdušnim pištoljem, bili su najbolji u trećem kolu u obe kategorije, i kadeta i mlađih juniora.

Marija Đorđević je najbolja kadetkinja, a Anastasija Aksić, najbolja mlađa juniorka u disciplini vazdušni pištolj. Emilija Martinović je najbolja pionirka serijskom vazdušnom puškom.

Lazar Mladenović standardnom puškom osvojio je dve srebrne medalje u kategorijama kadeta i mlađih juniora. Srebrnim medaljama još su se okitili Marija Đorđević u kategoriji mlađih juniorki, Pavle Pejov u kategoriji kadeta i Lazar Popović u kategoriji mlađih juniora, svi u disciplini vazdušni pištolj.

Još dve srebrne medalje osvojili su Nikola Milićević i Bogdana Veličković, u kategorijama pionira i pionirki serijskom puškom. Pavle Pejov osvojio je još jednu bronzanu u kategoriji mlađih juniora, a Dunja Ivanović, takođe u disciplini vazdušni pištolj, u kategoriji kadetkinja.

Preostalih četrnaest medalja koje su podeljene na ovom takmičenju osvojili su takmičari iz Kragujevca, Lebana, Paraćina, Pirota, Jagodine, Glibovca i Bora.

Četvrto kolo Lige SSSCS održaće se na istom mestu 18. novembra, a dan kasnije i tradicionalni Memorijalni turnir serijskom vazdušnom puškom „Želibor Mladenović Žele“ u znak sećanja na proslavljenog strelca Smedereva.

Pre ovog takmičenja, u petak 3. novembra, na našem strelištu održaće se Okružno školsko takmičenje u streljaštvu, organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine „Smederevo“.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!