Home InfoDruštvo Tajna dobre pice

Tajna dobre pice

redakcija

Pica pripremljena kod kuće uz sve napore i najbolje recepte nikada nije ista poput one u picerijama, složiće se brojni koji su nad testom proveli sate napora.
 

No tajna odlično pripremljene pice kod kuće nije samo u sastojcima, niti minutima provedenim u oblikovanju mekane kugle nego u jednostavnom triku koji imitira profesionalnu peć.

Tajna pice koju naručite u piceriji je peć koja drži temperaturu do 400 stepeni Celzijevih što je nemoguće postići kod kuće.

Zapravo, moguće je, ali se morate poslužiti jednim trikom, uz pomoć kojeg ćete imitirati profesionalnu.

Za to je potreban komad kamena granita koji odgovara dimenzijama rerne. Kamen se stavi u rernu i zagreva, kada se rerna otvori za potrebe stavljanja pice na pečenje temperatura se neće izgubiti jer je očuvana u kamenu. Picu je potrebno peći oko 10 do 15 minuta.

Ako ste pripremili granitnu ploču, možete krenuti u pripremu pice kao iz picerije.

Dobro testo tajna odlično pripremljene pice i osnovni korak u pripremi kojem treba posvetiti najviše pažnje. Pri tom je važno razlikovati dva osnovna recepta za picu, izvorna napolitanska ima debele ivice čije testo zaheva određen period za odležati, rimska je pak tanka i ne diže se poput hleba, izgledom je slična mlincima.

Izvor: receptiudlanu.com

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!