Home Info Tadić za razvoj metalskog kompleksa

Tadić za razvoj metalskog kompleksa

by redakcija

Predsednički kandidat DS Boris Tadić kaže da ne može da zamisli razvoj Srbije u narednih deset godina bez razvoja metalskog kompleksa.

On je dodao da će se tome posvetiti izuzetna pažnja.

Prilikom posete fabrici Zastava Inpro u Kragujevcu, Tadić je rekao da su zbog krize u svetu mnogi delovi metalskog kompleksa pod velikim pritiskom, ali je dodao da će država razvoju tog kompleksa posvetiti izuzetnu pažnju.

"Država je stala iza Železare u Smederevu baš zbog toga što smatramo da možemo da nađemo strateškog partnera i ja sam optimista. Na tome moramo raditi, proces traženja je u toku i mi smo u pregovorima sa velikom čeličanom Danijeli. Verujem da postoje mogućnosti da od juna dođemo do najvišeg nivoa sporazuma sa tom čeličanom što bi značilo nove velike investicije u Srbiju i dodatni razvoj metalskog kompleksa", rekao je on.

Tadić je podvukao da je zbog toga strategija razvoja srpske industrije usko vezana za razvoj metalskog kompleksa, a da u svemu tome država, kako je naveo, ne napušta te kapacitete i potencijale i stoji iza svojih radnika.

On je kazao da redovno prati ekonomske izveštaje, pre svega sa evropskog kontinenta, koji ga na neki nači ohrabruju jer znače ne samo politiku štednje u velikim evropskim zemljama, već i politiku razvoja i investicija koja obezbeđuje radna mesta.

To je odlična vest za nas, podvukao je Tadić, ističući da će evropska tržišta odmah po oporavku apsorbovati naše proizvode i tako ćemo sačuvati radna mesta u Srbiji, a posebno u metalskom kompleksu.

Obilazeći postrojenja u "Zastavi" Tadić je rekao da je zadovoljan što vidi da je učinjen veliki posao da se očuva proizvodnja, da se unapredi produktivnost, da su nabavljene nove mašine i proces proizvodnje robotizovan, pri čemu su postignute i maksimalne uštede.

"Za svaku pohvalu je da se vodilo računa o svakom dinaru. Država iza ovakih projekata treba da stane", ponovio je Tadić.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!