Home InfoHronika SUOČAVANJE SVEDOKA NA SUĐENJU RADETU TERZIĆU

SUOČAVANJE SVEDOKA NA SUĐENJU RADETU TERZIĆU

by redakcija

U Osnovnom sudu u Smederevu, suočenjem svedoka zbog različitih iskaza, nastavljen dokazni postupak u predmetu protiv bivšeg beogradskog okružnog tužioca Radeta Terzića optuženog da je zloupotrebio službeni položaj.

Pretres je nastavljen suočenjem Gorana Ilića, bivšeg Opštinskog javnog tužioca i aktuelnog zamenika Republičkog javnog tužioca i Đorđa Mirkovića, nekadašnjeg predsednika Četvrtog opštinskog suda u Beogradu.

Suočenje je izvršeno zbog različitih iskaza dvojice svedoka, a povodom razgovora između Terzića i Mirkovića, kojem je prisustvovao Ilić.

Iskazi se razlikuju u delu da li je Terzić tadašnjem predsedniku Četvrtog opštinskog suda Mirkoviću predlagao da se prema osobama iz takozvanog "zemunskog klana" ukine ili produži pritvor. Prilikom suočenja, Ilić je ostao pri ranije datoj izjavi da je Terzić predlagao da im se pritvor produži, a ne ukine kako je ranije navodio Mirković.

Na današnjem glavnom pretresu saslušan je i svedok Nenad Milić, u to vreme šef kabineta predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, nakon toga zamenik ministra unutrašnjih poslova i sadašnji poslanik LDP-a u Skupštini Srbije. On je saslušan u vezi sa okolnostima pod kojim je Terzić uhapšen i protiv njega pokrenut postupak.

– Siguran sam da je čitav proces sa političkom pozadinom motivisan namerom tadašnjeg predsednika Vlade (Vojislava) Koštunice i njemu bliskih ljudi u pravosuđu, bio je kategoričan Milić.

Nastavak pretresa zakazan je za 3. jun, saslušanjem svedoka optužbe Miroslava Vlajića, tadašnjeg zamenika OJT u Beogradu i dostavljanjem ranije traženih spisa od Specijalnog tužilaštva i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Terziću se sudi zbog optužbe da je iskorišćavanjem službenog položaja kao okružni javni tužilac krajem 2001. godine uticao da iz pritvora budu pušteni članovi "zemunskog kriminalnog klana" i da se odustane od krivičnog gonjenja.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!