Home InfoPoljoprivreda Subvencije za smedervske poljoprivrednike: Prijave u toku

Subvencije za smedervske poljoprivrednike: Prijave u toku

by redakcija1

Ovogodišnji program podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju u Smederevu biće realizovan putem više javnih poziva za dodelu subvencija. U pitanju je više mera, u skladu sa donetom Odlukom o čemu je SDCafe.rs nedavno pisao.

Javni pozivi su objavljeni na sajtu Grada Smedereva. Za subvencionisanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava poziv je otvoren i trajaće sve dok se sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.oktobra. Ovo je najobimnija i ujedno mera za koju ima najviše interesovanja. Opredeljeni iznos sredstava je 57,7 miliona dinara.

Za regresiranje reproduktivnog materijala, subvencije su namenjene gazdinstvima koja uzgajaju goveda, a koja po tom osnovu mogu da dobiju 3000 dinara po grlu, odnosno maksimalno 87 000 za veštačko osemenjavanje do 29 grla po jednom registrovanom gazdinstvu. Zahtevi se podnose od 1. avgusta.

Kada je reč o premiji osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, tekst poziva, uslovi i detalji su objavljeni uz napomenu da se zahtevi podnose od 1.septembra do kraja oktobra.

Sredstvima namenjenim jačanju uduruženja u oblasti poljoprivrede pruža se mogućnost raznim organizacijama u ovoj i srodnim oblastima da dobiju sredstva do maksimalnog pojedinačnog iznosa od 100 000 dinara. Poziv je već u toku.

Takođe, biće dodeljena i sredstva na ime promotivnih aktivnosti gde grad finansira 100% učešća, a u zavisnosti od toga kakva je aktivnost u pitanju minimalno se može dobiti 10 000, a maksimalno 100 000 dinara. Poziv traje do 31. oktobra.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!