Home Info Studentima opet povlastice u prevozu

Studentima opet povlastice u prevozu

redakcija

Uprkos tome što je tender za izbor prevoznika studenata sa regresiranom cenom mesečnih karata poništen, a novi nije okončan, „Lasta“ opet vozi studente po 50 odsto nižoj ceni od redovne. To je ishod usmenog dogovora gradskih vlasti i SP „Lasta“ Smederevo.

Grad Smederevo je 15. juna raspisao javnu nabavku za izbor prevoznika. Kao najbolja izabrana je ponuda SP „Lasta“, ali je „Jugoprevoz„ iz Velike Plane podneo žalbu na postupak. Zbog toga su sve aktivnosti obustavljene, kako je SdCafe ranije objavio.

Zbog ovoga, studenti su morali da plaćaju punu cenu.
Republička komisija za zaštitu prava ponuđača, koja je nadležna da odlučuje o žalbi „Jugoprevoza“, kasnila je mesec dana preko zakonskog roka za donošenje odluke, a potom je poništila tender.
Grad je morao da raspiše novu javnu nabaku, a otvaranje ponuda je 19. novembra, nakon čega se očekuje izbor prevoznika i sklapanje ugovora.

U međuvremenbu, ostignut je dogovor između gradonačelnice Jasne Avramović i “Laste” da se studenti prevoze po umanjenoj ceni.Ugovor „Laste“ i Grada o povlasticama u prevozu ne postoji, jer trenutno za to nema zakonskog osnova, ali su na reč, studenti ipak dobili jeftinije karte.
Tako je cena studentske mesečne karte, umesto 10.800, sada 4.800 dinara. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!