Home Info Stižu novi lekari za urgentne blokove

Stižu novi lekari za urgentne blokove

by redakcija

Opštu bolnicu u Smederevu, po odobrenju Ministarstva zdravlja, pojačaće jedan, a srodnu ustanovu u Smederevskoj Palanci dva lekara. Kako je najavljeno, svi će raditi u urgentnim blokovima…

– Još nismo dobili zvaničnu potvrdu Ministarstva zdravlja, ali saznajemo da je reč o jednom lekaru opšte medicine za urgentno-prijemni blok, te jednoj medicinskoj sestri – kaže direktor opšte bolnice "Sveti Luka" dr Nenad Đorđević, napominjući da je konkurs već pripremljen i biće objavljen čim stigne odobrenje iz Beograda.

Po prijemu novog lekara, kažu, smederevska bolnica više neće imati manjak kadrova, odnosno – po važećim kriterijumima – ispuniće kvotu maksimalnog broja lekara. Podsetimo, tokom ove godine Opštoj bolnici već je bilo odobreno zapošljavanje dva doktora…

– Godinama unazad su nam nedostajali endokrinolozi, gastroenterolozi i rendgenolozi, ali se sada situacija popravila. Sa specijalizacije su nam se vratila dva rendgenologa, pa ih sada imamo osam, a dobili smo još jednog gastroenterologa, te ih sada rade dva. Do kraja godine očekujemo i endokrinologa, a jedino ostajemo deficitarni kada se radi o nefrologu, odnosno nedostaje nam jedan izvršilac – zaključuje dr Đorđević.

U Opštoj bolnici "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci kažu da je odobrenje za prijem došlo u pravi čas, s obzirom na činjenicu da su nedavno ostali bez dva doktora.

– Očekujemo dva lekara i dva medicinska tehničara. Konkurs će biti raspisan veoma brzo, a svi će raditi u urgentno-prijemnom bloku, gde su i do sada bili angažovani po potrebi, na zameni – kaže dr Nikola Ristić, v. d. direktora pomenute medicinske ustanove, napominjući da odlasci lekara u penziju ili u druge gradove, pa i države, desetkuju njihov kadar.

S obzirom na to da već naredne godine 11 specijalista ispunjava bar jedan uslov za odlazak u penziju, saznajemo, situacija nije ružičasta, a posebno će biti deficitarni internisti i ginekolozi.

Lokalna samouprava u Smederevu sprovodi akciju zapošljavanja svih lekara iz evidencije ovdašnje Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. U februaru je, tako, posao u Domu zdravlja – na određeno vreme – dobilo 11 lekara i četiri stomatologa.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!