Home InfoSport Stasali novi mladi strelci

Stasali novi mladi strelci

Redakcija

Poslednjim kolom u okviru Smederevske letnje lige i podelom medalja i diploma za najuspešnije, kao i sertifikata o završenoj Školi streljaštva, završen je prvi deo programa Leto na strelištu. Tokom protekla tri meseca najmlađa generacija strelaca Streljačke družine „Smederevo“ takmičila se u svojim uzrastnim kategorijama u okviru Smederevske letnje lige u streljaštvu. Zajedno sa njima stasala je još jedna manja grupa od 7 polaznika uzrasta od 9 do 12 godina, koja je završila sa obukom na serijskoj vazdušnoj pušci. Posle pet kola lige, najuspešnijima dodeljene su medalje i diplome.

U kategoriji pionira David Mijatović iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Skobalja ponovo je bio najbolji. Srebrnu medalju osvojio je Pavle Pejov, a bronzanu Đorđe Tirnanić, obojica iz OŠ „Dimitrije Davidović“. U kategoriji pionirki zlatnu medalju takođe ponovo, osvojila je Kristina Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca, srebrnu Andrijana Stanimirović iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ a bronzanu Saška Janković iz OŠ „Branislav Nušić“. Takmičilo se  13 pionira i 4 pionirke.

U kategoriji juniora Nikola Ristić iz Tehničke škole nije imao konkurenciju, a kod juniorki, svoj kvalitet je ponovo potvrdila Natalija Stojanović iz Gimnazije. Juniorke Marija Lazarević iz Ekonomsko-trgovinske i Iva Vranković iz Tehničke škole, ovoga puta zamenile su mesta na postolju. Vrankovićeva je bila druga, a Lazarevićeva treća. Juniorki je bilo pet.

Leto na strelištu završava se u utorak, 31. avgusta, kontrolnim mečom polaznika Letnje škole streljaštva u sezoni 2020/21. Tromesečnu obuku, od upisanih 43 završilo je čak 36 polaznika iz gotovo svih gradskih osnovnih škola, zatim iz Male Krsne, Radinca, Vranova, Kovina, kao i deca iz SAD i Italije, koja tokom leta borave u Smederevu.

U septembru sve tri grupe nastavljaju sa redovnim treninzima u SD „Smederevo“ i učestvaće u Smederevskoj ligi u streljaštvu. Istovremeno počinje upis novih polaznika Škole streljaštva u sezoni 2021/22. Zainteresovani, uzrasta od 9 do 13 godina, mogu se prijaviti na strelištu u Sportskoj hali „Smederevo“, svakog radnog dana od 18 do 20 časova ili putem fejsbuk i instagram profila družine ili telefonom na 065/506-7770, 061/666-9235 i 065/231-0622.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!