Home InfoHronika Stariji muškarac pretukao bivšu suprugu – ranije već osuđivan

Stariji muškarac pretukao bivšu suprugu – ranije već osuđivan

by redakcija1

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio nasilje u porodici, osumnjičenom M.M. (75 godina) određen je pritvor od 30 dana.

To je odlučeno jer okolnosti ukazuju na to da bi mogao da ometa postupak uticanjem na oštećenu, kao i da ponovi krivično delo.

Naročito je u obzir uzeta i činjenica da je osumnjičeni dva puta pravnosnažno osuđivan za krivična dela sa elementima nasilja.

M.M. je, 11. jula, svoju bivšu, nevenčanu suprugu, u njenoj porodičnoj kući, najpre više puta udario u predelu glave i tela. Nakon toga je nastavio da je tuče štapovima uz pomoć kojih se ona kreće.

Oštećena je prevezena u Urgentno-prijemni blok Opšte bolnice u Smederevu, gde joj je ukazana medicinska pomoć.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca, izvršen je uviđaj lica mesta i alkotestiranjem osumnjičenog utvrđeno je da je bio u alkoholisanom stanju (sa 0,6 promila alkohola u krvi).

Krivično delo nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice.

Ako je pri izvršenju krivičnog dela korišćeno sredstvo podobno da telo teško povredi ili zdravlje teško naruši, zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina, napominju iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Slične vesti

1 comment

prljava metalika 15.07.2023 - 13:01

To su te porodicne vrednosti za koje se zalazu domace sabanske organizacije i putinoseksualci?

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!