Home Info Staje Železara, radnici na plaćenom

Staje Železara, radnici na plaćenom

redakcija

Prema rečima vršioca dužnosti generalnog direktora Vukoica Šćekić nije precizirao kada će proizvodnja čelika u železari privremeno stati, istakavši da treba obezbediti opremu od zamrzavanja i oštećenja.

Šćekić je naglasio da će zaposlenima biti na raspolaganju plaćeno odsustvo uz naknadu zarade od 60 procenata, što određuje menadžment, ili da koriste godišnji odmor, dok će deo radnika ostati u fabrici da bi radili na održavanju opreme.

"Sirovine koje smo naručili odmah po preuzimaju železare od strane Vlade Srbije ili su u lukama koje su zamrznute i ne mogu da se dopreme ili su u donjem toku Dunava negde zarobljenje i u narednih nekoliko dana neće moći da budu transportovane u Smederevo", dodao je vršilac dužnosti generalnog direktora železare.

Prema rečima Šćekića, trenutne zalihe koksa i rude ne dozvoljavaju nesmetan proces proizvodnje zbog čega je doneta odluka o obustavi.

"Ovo nevreme je došlo u nevreme! U situaciji kad je, u tranzicionom periodu, trebalo da počnemo da zanavljamo sirovine nevreme je zatvorilo sve dotoke sirovina i nismo imali izbora osim da privremeno zaustavimo proizvodnju", rekao je on.

Stavljanje druge visoke peći na režim "tihog hoda" znači da će biti napunjena koksom uz održavanje potrebne temperature kako bi se, kada se steknu uslovi, odmah pokrenula proizvodnja, objasnio je on.

Prva visoka peć Železare Smederevo stavljena je van pogona u proleće prošle godine.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!