Home InfoPolitika SSP o rafineriji: Insistiraćemo na novom referendumu

SSP o rafineriji: Insistiraćemo na novom referendumu

by redakcija1

Našoj redakciji dostavljeno je saopštenje gradskog odbora Stranke slobode i pravde, a povodom izgradnje rafinerije u Smederevu:

Poštovani sugrađani, pre nekoliko nedelja, usled posete kineskog predsednika Si Đinpinga, gradske vlasti su najavile navodnu izgradnju rafinerije na teritoriji našeg grada u koju će biti uloženo 2,4 milijarde eura.

Da li je ovo još jedna fabrika letećih automobila ili stvarna investicija?

Mubaddala fabrika čipova vredna 4 milijarde, fabrika za proizvodnju delova za Boing i Erbas, Mercedes u Ikarbusu, samo su neke od desetina lažnih obećanja, što s pravom dovodi u sumnju i ovu najavljenu investiciju.

GrO SSP Smederevo se pita zašto se tek posle posete kineskog predsednika otvara pitanje izgradnje rafinerije? Kako je moguće da je u Mađarskoj najavljena izgradnja dve fabrike automobila i jedna za proizvodnju baterija, dok su u Srbiji najavljene fabrika guma i navodna rafinerija? Zašto se Srbija opredeljuje za „prljavu industriju?“ 

Takođe, GrO SSP Smederevo smatra da je ovo pre svega građansko pitanje i da se za izgradnju iste mora raspisati referendum kako bi se građani izjasnili jesu li za ili protiv rafinerije.

Podsećamo da je pre desetak godina na ovu temu bio raspisan referendum koji se ispostavio neuspešnim, zbog nedostatka izlaznosti. Ovo je razlog više da se referendum ponovi i da se čuje volja građana.

GrO SSP Smederevo će sa posebnom pažnjom pratiti razvoj situacije povodom ovog pitanja i reagovaće na svaku nepravilnost i mahinaciju koja se bude javila. Naravno, izveštavaćemo svoje sugrađane o svemu što se dešava po ovom pitanju.  

Ukoliko ovo nije još jedna u nizu laži vladajuće stranke, poput letećih automobila i sličnih projekata, GrO SSP Smederevo će insistirati na raspisivanju novog referendum – navodi se u saopštenju GrO SSP Smederevo.

 

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!