Home ZanimljivostiPoznati Srbija ima 90 multimilionera „teških“ 11 milijardi dolara

Srbija ima 90 multimilionera „teških“ 11 milijardi dolara

by redakcija

U Srbiji ima 90 multimilionera čije se bogatstvo procenjuje na 11 milijardi dolara, navodi se u "Wealth X" izveštaju.Srbija se u izveštaju "World Ultra Wealth Report 2012-2013" nalazi na 29. mestu od ukupno 45 evropskih zemalja.

Kako se navodi, prošle godine je u Srbiji bilo 120 multimilionera sa procenjenim bogatstvom od 15 milijardi dolara pa je ove godine zabeležen značajno manji broj.

Od bivših jugoslovenskih zemalja najbolje je rangirana Hrvatska (23), koja prema izveštaju ima 260 multimilionera, čije ukupno bogatstvo iznosi 30 milijardi dolara.

U Bosni i Hercegovini, rangiranoj na 30. poziciji živi 85 milionera, koji imaju bogatstvo od 9 milijardi dolara, dok u Sloveniji (34. pozicija) živi njih 70 sa bogastvom od osam milijardi dolara.

Makedonija je rangirana 42. poziciji sa 35 multimilionera (4 milijarde dolara) a samo jednu poziciju iza nje, na začelju liste nalazi se Crna Gora koja ima "svega" 21 multimilionera koji su "teški" dve milijarde dolara.

Prva na listi je Nemačka sa rekordnih 15.770 milionera.

"Wealth X" u izveštaj navodi da se na listi isključivo nalaze osobe sa neto bogatstvom koje prelazi 30 miliona dolara (nakon obračuna akcija u preduzećima, stambene i investicione jedinice, umetničke zbirke, avione,gotovina i ostala sredstva).

Izvor: novi magazin

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!