Home ZanimljivostiModa Ovo je najbolji jastuk za spavanje tokom putovanja

Ovo je najbolji jastuk za spavanje tokom putovanja

redakcija

Dizajneri su osmislili savršeno rešenje za spavanje i odmor tokom putovanja, a radi se o specijalnom jastuku pod nazivom Ostrich Pillow, koji omogućava naslanjanje glave na bilo kakvu površinu.

Osim toga, onemogućene su vizuelne i zvučne smetnje, a izolovane su i ruke.

Dizajnerski studio Kawamura-Ganjavian i inovatorski studio Banana Things su u potrazi za sredstvima kojim će finansirati proizvodnju svoje kreativne ideje. Oni tvrde da će jastuk umornim radnicima pomoći da 20-minutni san poveća njihovu produktivnost za 37 posto.

"S obzirom na to da sve više vremena provodimo na poslu, ispred kompjutera ili u transportu, malo vremena ostaje za odmor. Pomislili smo da bi bilo dobro da osmislimo nešto što će nam pomoći da vratimo energiju. Tako je nastao Ostrich Pillow", rekao je Ali Gandžavian, suosnivač i dizajner studija Kawamura-Ganjavian.

"Na ideju o jastuku smo došli sasvim slučajno. Jednog dana smo sedeli, džemper je bio na stolu i neko od nas je stavio glavu u njega, a ruke uvukao u rukave. Bilo je toliko udobno da smo odlučili napraviti prototip", rekao je Pablo Karaskal iz studija Banana.

Specijalni jastuk izoluje glavu, oči i uši i ostavlja prostor za nos, usta i ruke. Za početak proizvodnje jastuka je potrebno 70.000 dolara.

Izvor: BizLife

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!