Home Info Intenzivirani radovi u centru grada

Intenzivirani radovi u centru grada

by redakcija

U toku su radovi na rekonstrukciji lokacije Tržnica i izgradnji savremenog parking prostora, kapaciteta 48 mesta. Istovremeno se obavljaju radovi na presvlačenju saobraćajnice pored zgrade Policijske uprave Smederevo, a privode se kraju i radovi na uređenju Karađorđevog duda.

Prethodne nedelje počeli su radovi na uređenju lokacije Tržnica u Ulici despota Grgura, preko puta zgrade Policijske uprave Smederevo. Prve deo ove ulice, u sklopu uređenja ovog dela grada, asfaltiran je prošle godine, a uskoro bi trebalo da bude završena i druga faza.

„To je teren koji je bio neuslovan, iako je vršio funkciju parkiranja, sa nedovoljnom saobraćajnom površinom. Zato je odlučeno da se ova površina na kvalitetan i propisan način prilagodi uslovima za parkiranje, kapaciteta 48 mesta. Istovremeno, predstavlja i uređenje jednog neurednog blokovskog dvorišta, oivičenog stambenim zgradama i poslovnom objektima“, rekao je v.d. direktor Direkcije za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište Nenad Krčum.

Preostalo je da se uradi priprema za postavljanje ivičnjaka, izrada dela atmosferske kanalizacije, izdizanje šaht poklopaca fekalne kanalizacije na kotu budućeg asfalta. Takođe, preostaje nasipanje sloja od drobljenog kamena, potom fina priprema podloge za asfaltiranje, jednim slojem asfalta, debljine 7 centimetara i postavljanje stubova javne rasvete.

Krčum je naveo da će tokom zime ova lokacija biti korišćena za funkcionisanje otvorenog klizališta. Prema njegovim rečima, vrednost navedenih radova, čiji se završetak očekuje do sredine oktobra, je oko 3.000.000 dinara.

Istovremeno, biće izvršena rekonstrukcija interne saobraćajnice ispred zgrade Policijske uprave Smederevo – uređenje trotoara pored zgrade Policijske uprave popločavanjem betonskim vibropresovanim jednoslojnim pločama i presvlačenje, odnosno, ojačanje kolovozne konstrukcije i konstrukcije dvostranog parkinga novim slojem asfalta debljine 4 centimetra. Prethodno je raskrčeno rastinje lošeg kvaliteta i urađeni su slivnici.

Nakon ovih poslova, u narednih dvadesetak dana, radovi se nastavljaju u drugom delu Omladinske ulice prema Železničkoj stanici, a predviđena je kompletna izmena trotoarskih površina i asfaltne konstrukcije, sa elektro radovima. Vrednost radova, sa pripadajućom rasvetom, je oko 1.200.000 dinara.

„Privode se kraju i radovi na uređenju Karađorđevog duda. Izvršeno je skoro kompletno popločavanje, postavljanje završnog mobilijara oko žardinjera i stubova javne rasvete, koji će tokom vikenda biti stavljeni u funkciju. Ovde je urađena kompletna led rasveta, koja će u eksploataciji dati finansijski i ekonomski efekat“, rekao je Krčum.

Predstoje i radovi na oivičavanju trotoara u Šumadijskoj ulici i kompletiranju 360 metara kolovoza, izgradnja ulice u industrijskoj zoni, u dužini od 350 metara, a već se radi na izboru izvođača za zimsko održavanje lokalnih puteva koji su u nadležnosti Direkcije, čiji je obim ove godine uvećan za oko 50 kilometara.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!