Home Zanimljivosti Mačak Bart se stvarno vratio iz groba

Mačak Bart se stvarno vratio iz groba

by redakcija

Čudotvorni mačor, kako su ga prozvali mediji, uspeo je da preživi udar automobila i, nakon što je sahranjen, pomoću svojih malenih šapa iskopao je put do novog života.

  

Mačor po imenu Bart nedavno je nastradao u automobilskoj nesreći. Kada su ga pronašli u lokvi krivi, njegovi vlasnici konstatovali su smrt i beživotno telo svog ljubimca sahranili. 

Međutim, ceo slučaj koji se proteklih dana odigrao u zalivu Tampa, na zapadnoj obali Floride, dobio je neverovatan obrt. Jer, ne samo da je Bart preživeo udar automobila, već je uspeo da iskopa put kroz zemlju, izvuče se iz groba i pronađe svoje vlasnike kojima se vratio, prenosi Dejli telegraf. 

Kako je javilo udruženje “Human Society of Tampa Bay”, koje se trenutno brine o Bartovom zdravlju, mačor je imao polomljenu vilicu i otvorene rane na licu posle nesreće, a jedno njegovo oko znatno je oštećeno 

“Ali on je uspeo da se izbavi iz groba i polako stigne do svoje kuće, vidno oslabljen, dehidriran, u potrazi za medicinskom pomoći”, navodi se u saopštenju pomenutog udruženja. “Videli smo mnoge neverovatne mačke tokom naše duge veterinarske službe, ali ovo je zaista nešto posebno.” 

Prema poslednjim informacijama objavljenim na sajtu udruženja “Human Society of Tampa Bay”, Bart je 27. januara podvrgnut operaciji vilice i uklanjanja oka. Mačor je trenutno u dobrom stanju i ubrzano se oporavlja.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!